окладът на Европейската комисия е обективен. Оценката на ДПС до

...
окладът на Европейската комисия е обективен. Оценката на ДПС до
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Във властта няма нито един назначен човек от ДПС

окладът на Европейската комисия е справедлив. Оценката на Движение за права и свободи до огромна част съответствува с рецензиите в него, те са градивни за страната ни. Това разяснява заместник-председателят на парламентарната група на придвижването Йордан Цонев в ефира на.

Той разяснява тематиката за медиите и свободата на словото, залегнала в отчета.

"Нашият сътрудник Делян Пеевски има медии. Няма никаква загадка. Вероятно се приказва за други връзки с други политици, учудени сме от тези констатации, тъй като по предложение на Движение за права и свободи към този момент има закон, съгласно който всички медии би трябвало да заявяват притежателя си и той да бъде вписан в специфичен указател към Министерството на културата. Има закон и за офшорните компании. Възнамеряваме да създадем запитване кои медии не са заявили същинския си притежател ", уточни Цонев.

По мотив изказванията на съперници и протестиращи, че партията му ръководи дружно с ГЕРБ, той означи, че хората на Движение за права и свободи били "пометени от тази власт ".

"Няма нито един назначен човек от Движение за права и свободи. Кадри на основни постове бяха изгонени, единствено тъй като са членове на Движение за права и свободи. Какви нелепости приказват тези хора? ", запита Цонев.

Заместник-председателят на Движение за права и свободи разяснява още и независимостта на правосъдната система.

"Независимостта е значимо изискване за вярното й действие. Законодателството, което приехме, планува отчетност на основния прокурор на всеки шест месеца. Първият подобен е след 10 дни ", акцентира той.

"Приемаме рекомендациите на Венецианската комисия на европейските отчети, претворяваме ги в законодателство и не даваме време да забележим дали механизмите са верни. Веднага ще ви дам образец. Висш съдебен съвет се раздели на две. Колко време действа той, че незабавно го нападнаха? Когато приказваме за промяна в правосъдната система, би трябвало да сме наясно, че е нужно време, с цел да забележим дали тя работи ", разяснява Цонев.

Той направи коментар на политическата конюнктура в страната ни.

"Войната сред Борисов и Радев стартира междуличностно. Тогава предупредихме, че това ще докара до инстуционална война, която ще разклати държавността, ще отслаби доверието в институциите и ще докара до политическа рецесия. Това е откъс от наша констатация, изработен преди 3 години. Можете ли да си визиите какъв брой рано Движение за права и свободи видя капацитета на спора? ", разясни той.

А по отношение на аферата "Апартаментгейт ", Цонев съобщи, че "не разсъждавал отвън подтекста на доказателствата ".

"Да коментираш неща, които се извършват от следствия, прокуратара и съд, значи да си влезнал в детайлите. А аз не съм. Откога имаме вяра на Цветанов? Той е прочут с лъжите си. Няма нищо правилно в думите му ", заключи той.

Вижте повече във видеото горе.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР