Океан2020 е в подкрепа на мисии за морско наблюдение и

...
Океан2020 е в подкрепа на мисии за морско наблюдение и
Коментари Харесай

ЕС финансира проект с дронове и безпилотни подводници

„ Океан2020 " е в поддръжка на задачи за морско наблюдаване и възбрана

Европейски консорциум получи финансиране за проучвателен план  в поддръжка на военни задачи за морско наблюдаване и възбрана

Одобрени са няколко нови плана за научни проучвания в региона на защитата, финансирани от Европейски Съюз по линия на Европейския фонд за защита, оповестиха от Брюксел. Фондът има за задача да подкрепя построяването на мощна отбранителна индустрия в Европейски Съюз.

Проектът „ Океан2020 ” е в поддръжка на задачи за морско наблюдаване и възбрана, като за задачата в интервенциите на флота ще бъдат включени безпилотни летателни апарати и безпилотни подводници. Получената информация дружно с данните от обичайните системи ще разрешават на командния състав да има цялостна визия за измененията в обстановката.

Проектът ще се ръководи от консорциум, управителен от Leonardo S.p.A, сплотяващ 42 сътрудници от 15 страни от Европейски Съюз. Той ще бъде финансиран с безплатни средства в размер на близо 35 млн. евро. През 2019 година като част от плана ще се проведат две на практика демонстрации — една в Балтийско море, ръководена от шведския флот, и една в Средиземно море под управлението на италианските военноморски сили.

Други три плана, които имат за цел възстановяване на оборудването на бойците, получиха безплатни средства в размер от 1 до 3 милиона евро:

Споразуменията за разпределяне на безплатна финансова помощ за тези планове ще бъдат подписани през идните седмици, прецизираха от Европейската комисия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР