Оказван ми е натиск, но не се поддадох, сече шефът

...
Оказван ми е натиск, но не се поддадох, сече шефът
Коментари Харесай

Петков ми се молеше 2 дни да стана министър: К. Стоянов

Оказван ми е напън, само че не се поддадох, сече шефът на Министерство на вътрешните работи

" До този миг оставката не ми е поискана от премиера Николай Денков, поискана ми е от Кирил Петков ”, съобщи пред Nova вътрешният министър Калин Стоянов. Напомняме, че след безредиците в София ППДБ желаеха той да бъде уволнен.

" Интересното е, че оставката ми е поискана от индивида, който в продължение на 2 дни ми се молеше аз да стана министър на вътрешните работи ", разяснява в този момент Стоянов. От думите му стана ясно, че тогава е водил диалози само с Петков и неведнъж е отказвал и се двоумял дали въобще да одобри предлагането му. Петър Петров, един от зам.-шефовете на ДАНС, е бил този, който е свързал Стоянов със съпредседателя на ППДБ.

" След като одобрих предлагането му, заявих, че единственото, което искам, е никой да не се намесва в активността на Министерство на вътрешните работи и да дефинира метода на работата ", акцентира министърът.

" Впоследствие, откакто се направиха няколко опити за вмешателство в активността на Министерство на вътрешните работи, ето го сега резултатът – настояването на моята оставка ", уточни Стоянов.

Напомняме, че шефът на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски съобщи, че от Движението имат сведения, че министърът е бил притискан от ППДБ на изборите, с цел да работи в тяхна изгода. Той не го направил и това е повода те да желаят оставката му сега. За същото намекнаха и от ГЕРБ. " Боя се, че сред Политическа партия и вътрешния министър има някаква конспирация. Журналисти го питаха дали е подлаган на напън и той не отхвърли ”,  разяснява пред Българска национална телевизия зам.-шефът на ГЕРБ Томислав Дончев. " Ако Петков желае оставката му - да каже на Денков, който е министър председател, излъчен от тяхната партия, да започва процедура и да я внесе в Народно събрание ", безапелационен бе той. Това обаче не стана. Денков отхвърли да изиска главата на Стоянов преди да го разиска с Мария Габриел. Той разгласи, че ще уволни единствено зам.-министъра Стоян Темелакиев.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР