Оказваме някакво съдействие, носим каквото можем. В края на краищата

...
Оказваме някакво съдействие, носим каквото можем. В края на краищата
Коментари Харесай

Посланикът Райков за блокираните българи в Англия: Посолството не е Червеният кръст

Оказваме някакво подпомагане, носим каквото можем. В края на краищата посолството не е Червеният кръст. Правим това, което е по силите ни ”, сподели дипломат Марин Райков за блокираните български водачи във Англия.
От посолството обявиха, че обстановката е тежка и упованията довечера да има решение на транспортната обсада не са се оправдали.

" Съветът ми е всеки, който няма причина да пътува и може да отсрочи пътуването си, да не се стреми да откри решение на летището, тъй като това решение не може да бъде реализирано ", разяснява дипломат Райков пред Българска национална телевизия.

Англия е в транспортен безпорядък поради новия вариант на COVID-19. Блокирани са както летищата, по този начин и сухоземните граници. Опашката преди Ламанша откъм английския град Доувър е километрична. Сред блокираните ни сънародници има фамилии с дребни деца, групи пътуващи с микробуси, както и близо 350 български превозвачи.

От външното ни министерство обявиха, че на място е завеждащият консулската ни работа в Лондон, а дипломат Марин Райков е разговарял с представители на транспортния отрасъл.

Неделчо Димитров извършва курс до Белгия, а по-късно би трябвало да продължи към България. Сънародникът ни обаче попада в транспортния капан в региона на Доувър. " Разбрах на 21-ви сутринта, имаше пътни табели, само че нямаше по какъв начин да реагираме овреме ", описа водачът пред Българска национална телевизия.

Камионът е блокиран на автомагистралата, където задръстването е с километри. Неделчо въпреки всичко се надява да успее да се прибере за празниците. Освен водачи в региона на пристанищния град са блокирани български фамилии, както и групи пътуващи с микробуси и леки коли. Сънародниците ни се намират на разнообразни паркинги, а от консулската ни слубжа са раздавали храна и вода на място. В тапите са блокирани минимум 8 бебета, оповестяват от външно министерство. Бензиностанциите, магазинчетата, бих споделил и тоалетните не действат. Не е допустимо да се върнат обратно по автомагистралата.

Оказваме някакво подпомагане, носим каквото можем. В края на краищата посолството не е Червеният кръст. Правим това, което е по силите ни ", сподели за Българска национална телевизия дипломат Марин Райков.

От транспортния отрасъл упорстват за незабавни ограничения. " В навечерието на Брекзит можеха да създадат кулоар, в който тежкотоварният трафик да бъде непокътнат ", разяснява Николай Рашков от Съюза на интернационалните превозвачи, написа Novini.bg.

По данни на съюза на границата са блокирани близо 350 български водачи. Към 60 са на опашката, а другите са отбити по буферни паркинги. Натрупаното забавяне е приблизително сред 38 и 48 часа.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР