Оказва се натиск върху правителството да не се даде паметника

...
Оказва се натиск върху правителството да не се даде паметника
Коментари Харесай

Нинова: Оказват натиск на кабинета да не ни даде Бузлуджа

Оказва се напън върху държавното управление да не се даде паметника „ Бузлуджа “ на Българска социалистическа партия. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

"През 2011 година това държавно управление на Бойко Борисов е поканило управлението на Българска социалистическа партия да му възвърне право на благосъстоятелност върху паметника. По разнообразни аргументи не е взето решение за това до в този момент. Не знам за какво сътрудниците не са го създали преди мен. Но ние в този момент взехме решение, че можем да отговорим на това писмо на господин Борисов и желаеме да получим собствеността върху паметника “, уточни Нинова.

„ Много забавно се развиха събитията оттогава. Реагираха архитекти, приключили в Европа, които пожелаха да се включат в един интернационален екип и да вземат участие, в случай че се оправим да вземе паметника, с възобновяване, тъй като съгласно тях това е архитектурен шедьовър, което значи, че това е стойностно и за България, освен за Българска социалистическа партия. На второ място това е извънредно стойностно и за Българска социалистическа партия и бихме желали, в случай че ни се даде тази опция да спрем разрухата и да създадем реституция “, сподели още тя.

„ Искаме да му се направи оценка и да си го платим “, безапелационна бе Нинова, само че означи, че за присъединяване в възможен търг за паметника към този момент предпочитание са изразили три неправителствени организации, Община Казанлък, регионалната администрация на Стара Загора, една част от Съюз на демократичните сили и Валери Симеонов, макар че десетки години никой не се е интересувал от паметника.

„ Няма по какъв начин да се съгласим с такова нещо “, съобщи тя и добави, че се оказва напън върху държавното управление да не се даде паметника на Българска социалистическа партия.

„ Вярвам, че ще намерим в границите на закона, рационалната опция, да получим собствеността или право на прилагане на паметника, да го уредим юридически, което да даде опция да се възвърне едно място, скъпо за България и скъпо за Българска социалистическа партия “, сподели още Нинова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР