Оказва се, е има COVID-19, който не може да бъде

...
Оказва се, е има COVID-19, който не може да бъде
Коментари Харесай

PCR тестовете не винаги хващат COVID-19, призна здравният министър

Оказва се, е има COVID-19, който не може да бъде заловен от. За това призна здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на брифинга за разпространяването на в Минситерския съвет.
Разкритието му пристигна в отговор на въпрос дали има зараза от вирусна бронхопневмония, поради повишен брой на случаите на болни, които са с негативен PCR тест, само че са заболели от. Ето какво сподели здравният министър, без да отговори съответно има ли такава зараза сега:
 Проф. Коста Костов: Диагноза на Covid зараза не се слага единствено с PCR тест Проф. Коста Костов: Диагноза на Covid зараза не се слага единствено с PCR тест
PCR пробата е единствено спомагателен, единствено асистира, оказва помощ на клинициста в диагнозата. Не може всеки пациент с позитивен PCR тест да бъде стигм...
" Много се концентрираме в PCR теста и неговата роля. Това е способ, който записва наличието на дадения вирус в индивида, т.е. когато той го потвърди, значи пациентът има COVID-19. Всички останали случаи, които протичат от вида на вирусната брохопневмония, които са с присъщи с присъщи образни находки, промени в кръвосъсирването и прочие Но негативен PCR тест не значи, че пациентът е негативен. Вече ние сме на ясно, че става въпрос за COVID-19, който не може да бъде потвърден с PCR тест по разнообразни аргументи. Понякога пациентът може да е бил позитивен в носоглътката,(бел.ред.пробата за PCR се взима от носоглътката) може да е бил позитивен няколко дни напред, по-късно да се е развила клиничната картина, той да е получил белодробни затруднения и вирусът да не е в носоглътката. ", изясни той.
Биологичното протичане на тази зараза у всеки един човек е строго самостоятелно , а в науката към момента има разнопосочни твърдени, акцентира проф. Ангелов.
" Тук от тази маса сте чували, че когато човек изкара COVID-19, той за цялостен живот придобива и край. Само че към този момент имаме опровержения на тази догадка. ", сподели още той. " Затова крайните изказвания в здравната просвета са неверни. Винаги има една среда, която е обоснована и стъпва на тествани медицински обстоятелства. те са тествани във времето с научни изследвания с висока степен на меродавност. Това са систематичните метаанализи. Само че към момента нямаме задоволително данни, върху които да бъдат осъществени тези метаанализи. Затова споделям: " Ние не можем да вършим изказвания и прогнози, тъй като вирусът ни опровергава всекидневно ", заключи министърът.
Прави усещане и нещо друго. Вчера министър Ангелов е схванал за медицински лица, които се заразяват за повторно . " При които за повторно се позитивира инфекцията с позитивен PCR тест. Ние ще ги издирим, ще проведем епидемиологични изследвания.  Ще търсим отговор на този въпрос. ", съобщи проф. Ангелов.
 Колко време се прави PCR тест и действителна ли е статистиката за броя проби? Колко време се прави PCR тест и действителна ли е статистиката за броя проби?
Изследването PCR лишава към 3,5 часа, а цялата процедура - с взимане на проба, с подготовка, с преаналитичен разбор, може да отнеме 4...
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР