Оказва се, че водата с краставица е едно прекрасно средство

...
Оказва се, че водата с краставица е едно прекрасно средство
Коментари Харесай

9 ползи от водата с краставица

Оказва се, че водата с краставица е едно прелестно средство с което да се освежим и тонизираме, изключително в горещите месеци, които ни предстоят. Освен че ни оказва помощ да сме добре хидратирани, тази напитка има още куп потребни свойства, които ще ви разкрием в този момент.

Тъй като краставицата е зарзават, който е цялостен с витамини, минерали, диетични фибри, тя е необикновено скъпа за здравето на тялото и мозъка ни.

Сипвайте напитката в стъклена чаша или стъклено шише и можете да пийвате от нея през целия ден, тъй като:

Изхвърля токсините – високото наличие на вода в краставиците оказва помощ да се детоксикираме. При хора с проблеми като камъни в бъбреците и които постоянно употребяват вода с краставица, се вижда доста усъвършенстване и даже разтрошаване на камъните.
Витамини и минерали – потреблението на вода, която съдържа витамините на краставицата и нейните минерали ви доставя добра порция от нужните хранителни субстанции.
Бори раковите болести – кукурбитацините, които се съдържат в краставицата блокират молекулите, които пришпорват неконтролируемото разделяне на клетките. Лигнините също оказват помощ да се борите против раковите болести, свързани с естрогена, като рак на гърдата, яйчниците и матката.
Хидратира – Консумацията на вода с краставица разчупва монотонното пиянство на елементарна вода и в това време ви поддържа добре хидратирани.
Помага да отслабнете – в краставицата има доста хранителни субстанции и вода. Те ви оказват помощ да обуздаете глада и даже придават чувство за задоволеност.
Подпомага храносмилането – хубавичко храносмилателна система среща разнообразни провокации и постоянно може да отключи неразположения. Водата с краставица оказва помощ да се поддържа положителното храносмилане с помощта на огромното наличие на фибри в нея.
Регулира кръвното налягане – витамините и минералите в краставицата спомагат за поддържането на обикновено кръвно налягане.
Подобрява здравето на мозъка – фисетинът съставлява противовъзпалителен флаванол, който се съдържа в краставицата и оказва помощ за положителното здраве на мозъка и паметта.
Подобрява положението на кожата и мускулите – в краставицата се съдържа минералът силиций, който се грижи за здравето на кожата и мускулите.

Ето и няколко свежи предписания за приготвянето на тази потребна и тонизираща напитка:

Трябват ви: половин краставица нарязана на кръгчета, 1 лимон на резени, щипка листа от мента и напълно мъничка щипка сол и вода, несъмнено.

Ползите: Лимонът оказва помощ в намаляването на непотребните телесни мазнини. Ментата има охлаждащ резултат и успокоява стомашните болки и неразположения.

С краставица, ягоди и билки

Трябват ви: 1 краставица, 6-7 ягоди, няколко листа розмарин, листа от мента и мъничка щипка сол.

Ползите са: ягодите са доста богати на витамин C, манган и фибри. Този апетитен и ослепителен плод съдържа и не малко антиоксиданти и също по този начин работи противовъзпалително. Помага да се контролират равнищата на кръвна захар в организма. Ментата е добра за стомаха, а усетът ѝ освежава. Розмаринът е прелестен източник на витамини A и B6, калций. Помага да имаме добра памет и циркулация на кръвта.

С ябълка и канела

Трябват ви: 1 зелена ябълка, 1 краставица, 1 чаена лъжица мед, малко канела.

Ползите: ябълката доставя организма с антиоксиданти, редуцира заболяванията на сърдечносъдовата система, бори раковите болести и също по този начин контролира равнищата на кръвната захар. Медът е извънредно богат на витамини и минерали и е прелестен съставен елемент от една освежаваща напитка. Канелата също има антиоксидантни и антимикробни свойства. Контролира равнищата на кръвната захар, усъвършенства мозъчните функционалности, защищава от сърдечни болести. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР