Оказва се, че въздухът в Родопите всъщност е сред най-лечебните

...
Оказва се, че въздухът в Родопите всъщност е сред най-лечебните
Коментари Харесай

Въздухът в Родопите – най лечебният в света

Оказва се, че въздухът в Родопите в действителност е измежду най-лечебните в целия свят. Това е единствената планина в страната ни, както и една от дребното в света, с извънредно високо равнище на негативна йонизация.
Изследвания демонстрират, че негативните йони въздействат удобно на алфа вълните на мозъка и усилват тяхната амплитуда. Също по този начин имат и лечебно деяние върху хрема, синузит, бронхиална астма, алергия, мигрена, родилни и постоперативни болки.
През 80-те години във Англия е извършен опит върху две групи следоперативни пациенти, едната от които за 3 дни е била в условия на висока централизация на негативни йони (10 000 в куб. см.), с помощта на което е посочила 80% по-бързо излекуване.

В интервала след 1930 година е открито, че негативните йони също по този начин убиват бактериите и вирусите. Те усилват потенциала на всмукване и асимилиране на кислорода, като форсират процеса на доставянето му до клетките и техните ядра.
Положителните йони във въздуха, който дишаме, не въздействат добре на самочувствието и усещането, до момента в който негативните ги подтикват.
Скоро беше открита немска карта, датирана от времето на Втората международна война, която изобразявала региони с негативна йонизация на въздуха. Планината Родопи е един от тях и даже е особено оградена с червени линии.
На всеки 6 месеца военните летци на Третия райх са дошли в региона на Пампорово, с цел да се възвръщат. Това настояват откриватели на феномена " родопски въздух ", който с изключение на всичко друго е и с високи параметри в UV спектъра, с ниско микробно число и висока фитонцидна плътност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР