Оказва се, че в последно време излиза доста по-евтино да

...
Оказва се, че в последно време излиза доста по-евтино да
Коментари Харесай

Бистрата в центъра на София се оляха, бърканите яйца удариха 15 лева

Оказва се, че напоследък излиза много по-евтино да седнеш да хапнеш в добър ресторант, в сравнение с небрежно в някое от минибистрата с непретенциозни имена в центъра на София. Цените, които дребните заведенийца са наслагали на така и така неголямото многообразие от ястия, които оферират, са едва казано огнени. Те напряко скъсват джобовете на излъгалите се да влязат и да хапнат на крайник, жалват се столичани.

 

Дори да заложите на най-елементарния обяд, ще би трябвало да сте подготвени да се бръкнете с най-малко 20 лв., че и от горната страна, до момента в който същото меню на други места би ви коствало на половина.

Предлаганите в тези заведения сандвичи и бургери вървят по 15-тина лв., най-елементарното ястие, отнемащо 10-тина минути за приготвянето му, също върви на такива цени. Така да вземем за пример порция бъркани яйца в масло ще ви коства 14 лв., дружно с филийката самун в малко бистро с 2-3 маси в региона на „ Орлов мост “.

 

Тук търговците ползват хитрината с прибавянето на 2-3 резенчета домат и още толкова авокадо, и ето ти гурме.

Супите им гонят 10 лв., без значение дали ще заложите на пилешка, зеленчуков микс или пък на кремсупа. Като похлупак на кръчмарската алчност, на множеството места няма сервиз, тъй че ще би трябвало да се наредите на опашка и сами да си вземете ястията, т.е. тези заведения са на самообслужване.

 

В заведенията за хранене пък би трябвало да сте изключително деликатни, защото на множеството места се чудят по какъв начин да ударят клиента с нещо странично от главното меню като да вземем за пример бутилка минерална вода, сложена на масата. Трябва да знаете, че тя не е сложена като бонус от заведението, а коства много солено. И защото множеството от клиентите не са наясно с този трик, най-после шишето им прибавя сред 10 и 12 лв. към сметката.

 

И сладкарничките не изостават в наклонността с просташките трикове, посредством които да одрусат потребителските джобове. Предлаганите от тях десерти и кафе, са на безобразни цени. Кафе за по-малко от 5 лв. не се сервира, а съвсем транспарантно парче торта или сладкиш ще ви излезе най-малко 10 лв.. Палачинките, в които има единствено дребна пръска шоколад или купешко сладко пък ще ви костват 12-тина лв..

 

Бъдете изключително деликатни и когато си поръчвате да вземем за пример шоколадов сос към сладкиша, или пък сладолед или сладко от боровинки да вземем за пример. Накрая тази дребна на пръв взор екстра може да ви оскъпи сметката с няколко лв.. Дребните сладки пък вървят на цена по 2-3 лв. броя.

 

За да не останете неприятно сюрпризирани, първо огледайте менюто, без значение, че поръчвате на крайник. Понякога може да ви излезе много по-изгодно да седнете да хапнете в естествен ресторант с обслужване, където за тези суми може да поръчате предястие и главно.

Инфо: Уикенд

Тагове: София бистро цени високи цени бъркани яйца сандвич торта кафе сладки

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР