Оказва се, че талантливият Мариус Куркински, който през ноември ще

...
Оказва се, че талантливият Мариус Куркински, който през ноември ще
Коментари Харесай

Севар Иванов подмина майсторството на Мариус Куркински в моноспектаклите

Оказва се, че надареният Мариус Куркински, който през ноември ще означи 30 години на сцената, към този момент има заслужен правоприемник в театралната колегия в лицето на младия артист Севар Иванов. Той е прочут на необятната аудитория от сериала на Българска национална телевизия „ Войната на буквите “, а преди дни с моноспектакъла „ Кученцето се засмя “ даде и сериозна поръчка, че може да е конкуренция на именития си сътрудник.

 

Когато Мариус е направил първото си зрелище в професионалния спектакъл, сътрудника му Севар Иванов към момента не е бил роден. Младият артист навършва 30 години през декември, а месец по-рано звездата на българския моноспектакъл ще чества три десетилетия на сцената с новото си зрелище „ Нашенец “ по Чудомир. И въпреки всичко сред двамата има доста общо, което се вижда на пръв взор, в случай че гледате „ Кученцето се засмя “ в Националния студентски дом в София.

 

 

Севар играе със същата сила, пристрастеност и слепване с облиците си, скачайки от роля в роля, с която Мариус Куркински направи усещане още преди 30 години. Младият артист сграбчва феновете още с първите си реплики и държи вниманието им до самия край, превеждайки ги през всевъзможни прочувствени положения. Както всеки добър театър, по този начин и тук има солидни дози смях, подигравка и драматизъм, както и тематики за размисъл, които остават в главата ти след аплодисментите на финала.

 

Представлението споделя за млад публицист, който се изправя на ръба на лудостта, воден от фантазията си да е популярен романист. Той е отшелник, живеещ поради огромните си идеали, който е жертван да си отиде неразбираем от този свят, изтъкан от комплекси за непълноценност интелектуалец, който крои грандиозни проекти, само че в никакъв случай не пристъпва към тяхното реализиране, уплашен младеж, който не знае дали и по какъв начин да продължи битката си за място под слънцето. Това е пътят на търсещия човек, на мечтателя и новобранеца, който избира да бяга в личния си свят, вместо да се изправи пред провокациите на действителността.

 

 

Спектакълът е основан по романа „ Питай прахта “ на Джон Фанти, по който през 2006 г излезе филм със същото заглавие, със Салма Хайек и Джон Фарел в основните функции. Режисьорът Ана Батева е направила доста добра театрална акомодация, която намира превъзходна реализация н работата на младия артист на сцената. Музикалното оформление е на Стефан Здравески, а дизайнът – на Христо Христов.

 

Миналата година Севар Иванов взе премия Икар за поддържаща мъжка роля, а през 2020 година го предложиха за водеща. С „ Кученцето се засмя ", той дава сериозна поръчка за нови огромни триумфи и това за него е единствено началото.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР