Оказва се, че приказката на Рон ДеСантис за фетус в тиган всъщност е аборт от закачалка

...
По време на президентския дебат на Републиканската партия миналата седмица
Коментари Харесай

По време на президентския дебат на Републиканската партия миналата седмица губернаторът на Флорида Рон ДеСантис (R) се опита да използва дивата история на жена, която съобщава се, че е преживял „множество опити за аборт“, за да атакува демократите за подкрепа на достъпа до аборти и да защити собствената си позиция срещу това. Но се оказва, че в историята има много повече, включително решаващия факт, че човекът, който пръв се е опитал да прекрати тази бременност, не е бил лекар, а собственият баща на жената - и че лекарите са се опитали да спасят живота на бебето. Вместо да бъде обвинителен акт за законен аборт, историята всъщност показва колко дълги са готови отчаяните хора, за да прекратят една бременност в лицето на ограничителните закони.

DeSantis разказа фалшивата история в отговор на въпрос за дали американците ще приемат шестседмичната забрана на абортите, която той подписа във Флорида. След като първо избягва въпроса и твърди, че демократите всъщност са екстремистите, защото подкрепят „аборта до момента на раждането“ (няма такова нещо), той се обърна към репетирания анекдот: „Познавам една дама във Флорида на име Пени ," той каза. „Тя оцеля след множество опити за аборт. Тя беше оставена изхвърлена в тиган. За щастие баба й я спаси и я отведе в друга болница.“

Прочетете повече

Може би не носете Астарион на личната му мисия в Baldur's Gate 3

< p>Феновете на Starfield се стопяват заради „невидимите стени“ и възможните граници на изследването

Време е NASCAR да преосмисли Superspeedway Racing

Безплатна пробна версия на Microsoft Axes Game Pass преди старта на Starfield

Има причина Лионел Меси да разкъсва MLS

Браун написа, че да, сагата показва как една жена е оцеляла след травматично начало, но „също така отразява опасностите на свят, в който абортът е почти забранен и жените могат да бъдат принудени да предприемат опасни, отчаяни алтернативи. Марк Хърън, старши съветник на Центъра за репродуктивни права, каза пред Herald, че „забраната на абортите не спира хората да се нуждаят или да търсят аборти. Това просто води до аборти извън официалната здравна система.“ За разлика от 1955 г. хапчетата за аборт съществуват сега, но хората могат да бъдат криминализирани за употребата им.

Абортът в момента е забранен във Флорида след 15 седмици от бременността и Върховният съд на щата скоро може да разреши по-рестриктивния шестседмичен забраната да влезе в сила. Докато достъпът до аборти намалява още повече в Юга, все повече и повече хора ще бъдат доведени до отчаяние.

Още от Jezebel

Илон Мъск освиркван на турнира Valorant

Дизелови тунери удариха с глоба от 1 милион долара за манипулиране на емисии

„Върнете Twitter!“ Илон е освиркван на турнира по видеоигри

Телевизионен преглед на есента на 2023 г.: 60 предавания, които да поставите на радара си

Armored Core се завърна и е страхотен

Регистрирайте се за бюлетина на Jezebel. За последните новини, Facebook, Twitter и Instagram.

Щракнете тук, за да прочетете цялата статия.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР