Оказва се, че причина номер едно за липсата на секс

Оказва се, че причина номер едно за липсата на секс ...

Причина № 1 за липсата на секс между партньорите е ....


Оказва се, че причина номер едно за липсата на секс между партньорите е... липсата на ентусиазъм. Децата, умората и изневярата се нареждат доста по-назад в списъка. Откритието, което група учени прави, изненадва всички.

Най-големият убиец на страстта е „липсата на ентусиазъм“. Психолози са решили да се задълбочат в темата за все по-лошия сексуален живот на двойките. Но изненадата им била голяма, когато открили, че сексът намалява, защото партньорите нямат желание, пише Mail on Sunday, цитиран от woman.bg.

След липсата на ентусиазъм се нареждат липсата на време и пространство, както и фактът, че се чувстват потиснати от половинките си. Това сочат резултатите, публикувани в списание Evolutionary Psychology.

След тежкия работен график, като убиец на страстта се нарежда „лошият секс“. Колкото е да е странно изневярата и децата са доста назад в списъка. А ето ги и всичките десет причини по ред на номерата:

липса на ентусиазъм

липса на време и пространство

дълго работно време

лош секс

изневяра

проблеми с характера

прилепчивост

децата

липса на желание

не са моногамни

Според проф. Менелеос Апостолу от университета в Никозия, Кипър, който стои зад проучването, „трудностите при поддържането на интимни отношения потенциално могат да причинят значителна емоционална болка.“ Той е на мнение, че тези трудности трябва да бъдат точно установени, за да бъде подобрено емоционалното състояние на хората.

Източник: fakti.bg