Оказва се, че прародителят на всички британци е къдрав, с

...
Оказва се, че прародителят на всички британци е къдрав, с
Коментари Харесай

Сензационно откритие установи колко странно е изглеждал прародителят на всички британци

Оказва се, че прародителят на всички британци е къдрав, с доста тъмна кожа и сини очи, предадоха международните организации. Той е живял на Острова преди 10 хиляди години.

Необичайните резултати идват след дълготрайно ДНК проучване на скелет, открит в пещера във Англия. При първата реорганизация на лицето на така наречен „ Чедърмен” той е бил с черна коса, доста по-бяла кожа и кафяви очи.

Благодарение на извънредно добре непокътнатото му ДНК учените във Англия открили, че в действителност той е бил много мургав – съвсем негър и с доста сини очи.

Генетичният материал е бил взет посредством отвор в черепа, от който е било извлечено малко количество костен прахуляк. Самият скелет е бил открит в пещера, в която температурата се е задържала на непрекъснати равнища, а въздухът е бил леден и изсъхнал, което е разрешило ДНК-то да се резервира в толкоз положително положение.

Според данните „ Чедърмен” е бил част от ловци-събирачи, пристигнали от Близкия Изток и мигрирали към Северна Европа в края на последната ледникова ера.

В наши дни към 10% от цялото английско население носи чертите на тези свои прадеди.

 2111557994.jpg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР