Оказва се, че освен приятно, забавно и отпускащо, ходенето на

...
Оказва се, че освен приятно, забавно и отпускащо, ходенето на
Коментари Харесай

Енергията на морската вода или защо къпането в морето е толкова полезно

Оказва се, че с изключение на прелестно, занимателно и отпускащо, ходенето на море е извънредно потребно. По-точно контакта на човек с морската вода. Тя е източник на скъпи и незаменими субстанции, потребни за кожата и тялото, а съдържащите се в нея витамини и минерали я вършат идентична с кръвната плазма на индивида.
Какви са изгодите от морската вода?
Енергията на морската вода
Смята се, че всички естествени детайли, съдържащи се в морето, са занесени там от хилядите реки и потоци. Когато водата се изпарява, минералите остават и оформят солен разтвор, който познаваме като морска вода.

Антибактериалното деяние на морската вода прочиства кожните инфекции от вътрешната страна на открито. Къпането в морска вода е положително за цялостното тонизиране на тялото, защото тя съдържа витамини и минерали, съвсем идентични със съдържащите се в кръвната ни плазма. Кръвната плазма се грижи за изхранването и подсилването на всичките ни кафези, с цел да може телата ни да действат вярно и да са здрави.
Все повече спа центрове оферират лекуване на основата на морска вода, водорасли и тиня. Процедурите нормално включват къпане и извършения в плувни басейни, цялостни с прелестно топла морска вода. За да подтикват кръвообращението си и лимфната система, клиентите би трябвало да се подложат на разтривки със струи гореща морска вода, смесена с водорасли, а в някои центрове се оферират разтривки на цялото тяло с лечебни придвижвания под душ с морска вода. Тези лечебни процедури се предлагат изключително доста при ревматични проблеми.

Туберкулозните клиники и санаториуми исторически са ситуирани тук-там наоколо до морето или в планината, където въздухът е богат на негативни йони. Тези йони се борят с резултатите от замърсяването, покачват силата и имат антибактериален резултат.
При температура като тази на човешката кръв минералите в морската вода могат да преминат в нашето кръвообращение и да бъдат всмукани от клетките, за които са нужни. Те възвръщат салдото на цялото тяло. Освен всички значими минерали, морето съдържа и жизненоважни протеини и витамини под формата на морски водорасли и треви. Тези детайли подкрепят храненето и прочистването на тялото от отрови, а наличието на йод в морските треви е мощно естествено противовъзпалително средство, което също по този начин играе значима балансираща роля за работата на щитовидната жлеза, която управлява биохимичните процеси в тялото.

Морските треви и други водорасли са чистачите на океана. Тяхната изключителна дарба да всмукват тежки метали и други замърсители значи, че са в положение да поддържат морската вода задоволително чиста, с цел да може в нея да има живот. Техните надълбоко почистващи свойства са също толкоз мощни да прочистят и човешкото тяло. Обаче фактът, че са способни да прочистват океаните, значи, че неведнъж самите те са нечисти, ето за какво би трябвало да внимаваме и да вземаме водорасли от чисти води, в случай че ще ги използваме за храна за пречистване и детоксисиране на организма.
Таласотерапията е един от методите, предлагани от доста спа центрове. Това е древногръцка терапия, учредена на морски въздух, богати на протеин водорасли и богата на минерали тиня от морското дъно. Първоначално тя се препоръчвала като лечебно средство за подсилване на организма, за битка против схващания на мускулатурата и храносмилателни проблеми. Терапиите, употребяващи морска тиня и глина, от време на време са известни под името пелотерапия.

Морската вода и радиацията
Радиацията значи разнообразни неща за всеки от нас, само че тя е естествен феномен, част от живота: изпитваме изгодите от нея под формата на слънчева светлина и топлота. Съществуват евентуални проблеми при увеличение на радиацията към нас под формата на електромагнитна сила от домашен и промишлени източници, само че умереният радиационен декор е жизненоважен за здравето ни – той укрепва регенерацията (възстановяването) на клетките и тъканите и като цяло носи чувството за благоденствие.

Къпането във вода с високо наличие на соли се предлага изключително при кожни проблеми, проблеми с мускулатурата и костната система, както и като лечебно средство за общото положение на организма. То е доста потребно за хора, които се възвръщат след интервенция, защото нарасналата жизнеспособност разрешава осъществяването на придвижвания, които в други случаи биха били доста мъчителни и даже невъзможни. Различни туристически компании оферират пътувания до Мъртво море, само че можете да получите сходни изгоди, в случай че се окъпете в огромното Солено езеро в щата Юта, да вземем за пример. Много страни си имат свои солени спа центрове, предлагащи значително същите изгоди, въпреки времето да не е постоянно толкоз хубаво.

Добавете две чаени лъжички соли от Мъртво море към леген с топла вода и се потопете в него, с цел да се преборите с кожни проблеми – акне, псориазис и екзема.
Силната радиация е постоянно срещана причина за нервност, меланхолия и заболявания. Тя лишава тялото от нужния му брой червени кръвни телца, отслабва имунната система и механизмите за възобновяване на тъканите. Морските соли съдържат минимални количества радиоактивни детайли и в забележителна степен могат да обезвреждат и балансират радиацията. Това значи, че постоянното къпане в морето, таласотерапията и лечебните бани при домашни условия могат да спомогнат за реализиране на балансиране в прочувствената и физическата сфера.

Солта постоянно е била признавана като мощно прочистващо средство и средство за консервиране на сила (например като поддържа храната прясна). Водата от Мъртво море в Израел има най-високо наличие на минерали в света – 1 литър вода от Мъртво море съдържа изумителното количество от 30% сол и към 1,1 кг примес от разтворени минерали. Следователно Мъртво море е с най-голям магнитен заряд, както и заряд, получен от лечебната ултравиолетова радиация на Слънцето. Неговите магнитни и електрически сили са в равновесие и затова могат да оказват помощ за реализиране на енергиен баланс в тялото ни. Потенциалът на водите на Мъртво море го прави най-ниската точка на Земята и най-лечебното от всички морета.
Инфо: Мила

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР