Оказва се, че най-добрият приятел на пристрастените към красотата е

...
Оказва се, че най-добрият приятел на пристрастените към красотата е
Коментари Харесай

9 храни, които ще придадат на кожата ви естествен блясък

Оказва се, че най-хубавият другар на пристрастените към хубостта е пазарът на фермерите. Храните, богати на антиоксиданти, витамини и други хранителни субстанции, могат да имат невероятни, блестящи резултати върху вашето тяло, които, когато употребявате слънцезащита и нормалните рутиннипроцедури за грижа за кожата, могат да създадат кожата ви прелестна!

Започнете да ядете тези девет храни, с цел да получите този резултат на кожата без филтри и фотошоп:

1.Цитрусови плодове

Портокалите, грейпфрутът, лимоните и лайма са чудесни за коктейл. Но те са и пътят към съвършената кожа.

Витамин С оказва помощ на кожата ви да създава колаген за изглаждане на кожата, споделят експертите. Приемът на този витамин е основен детайл за възстановяване на цялостната текстура на кожата.

Освен това витамин С е антиоксидант, който може да защищити от увреждане от слънцето, фини бръчки и хиперпигментация. Така че, би трябвало да го ядете и да го слагате на лицето си във формата на серум.

2.Боровинки

Тяхното мрачно пурпурно (не синьо, в действителност!) пигментиране подсказва за тяхното високо наличие на антиоксиданти – антоцианини, по-специално, борещи се с рака и противовъзпалителни биофлавоноиди. Яденето на боровинки може да помогне на кожата да се освободи от токсините от вътрешната страна на открито.

3.Зелен чай

Когато е парещ, зеленият чай освобождава катехини, тип антиоксидант с потвърдено противовъзпалителни и противоракови свойства, което може да помогне за притока на кръв към кожата.(Антиоксидантите на чая стартират да се разпадат, когато се охлажда, тъй че пийте го до момента в който е парещ.)

4.Шафраново масло

Омега-6 мастните киселини, открити в шафрановото масло, служат като мощни овлажнители. То е и естествено успокояващо средство, омекотяващо средство, което значи, че обезпечава преграда за опазване на влагата вътре в кожата и може да излекува кожата. Проучване от 2018 година открива, че има и някои противовъзпалителни резултати.

5.Костен бульон

Знаменитости, които разменят утринното си кафе с бульон, може да са на прав път, защото той е супер богат на колаген, най-богатия протеин в тялото, костите, мускулите и сухожилията.И до момента в който колагенът, който ядете не се трансформира в чист колаген в кожата ви, едно изследване открива, че потреблението на колаген може да увеличи еластичността на кожата и хидратация,помагайки на кожата да наподобява по-здрава и по-мека.

6. Спанак

Изследване, оповестено в International Journal of Cancerоткрива, че яденето на спанак и други зелени, листни зеленчуци се свързва с понижен с риск за плоскоклетъчен - сквамозен карцином (втората най-честа форма на рак на кожата).

Съдържанието в спанака на витамин Е и бета-каротин защищава клетките на кожата от увреждане на свободните радикали (което може да аргументи рак на кожата и признаци на стареене като хиперпигментация и фини линии и бръчки). Плюс това, водата в зеленолистните зеленчуци прониква в клетъчните мембрани - което прави кожата по-пухкава и по-малко набръчкана.

7.Сладки картофи

Подобно на портокалите, сладките картофи също са натоварени с витамин С, който изглажда бръчките. Високото наличие на бета-каротин е от значително значение за младежката прохлада и искра на кожата.

8. Домати

Ликопенът, фитохимикалът, който прави доматите червени, оказва помощ за отстраняването на състаряващите кожата свободни радикали, породени от ултравиолетовите лъчи. Вашето тяло получава най-вече слънцезащитни хранителни субстанции, когато зеленчукът се нагрява (сега е отлично време да хапнете пица или паста със сос маринара от пресни домати).

9.Консервирана риба звук

Малката й загадка е: селен. Това хранително вещество спомага за запазването на еластин, протеин, който поддържа кожата ви гладка и здрава. За антиоксидантът се счита, че е буфер против слънцето.(Спира свободните радикали, основани от излагането на ултравиолетови лъчи от увреждането на клетки)./beu.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР