Оказва се, че миенето на прозорци е не само въпрос

...
Оказва се, че миенето на прозорци е не само въпрос
Коментари Харесай

Ето колко са вредни мръсните прозорци за здравето ни

Оказва се, че миенето на прозорци е освен въпрос на непорочност, само че и въпрос на здраве. Защо би трябвало да ги миете най-малко два пъти в годината? Това изяснява пред "Спутник " Антон Ястребцев, екоексперт и шеф на лабораторията „ Екология на виталното пространство “.
Колкото по-силна е светлината в стаята, колкото повече естествена светлина има в нея, толкоз по-комфортно се усеща човек. Това е видяно още от хигиенистите през 19-ти век, по тази причина в старите къщи ще намерите прозорци във всички стаи, в това число складови пространства, тоалетни и бани. Смятало се е, че слънчевата светлина, влизайки в стаята, я дезинфекцира, сподели Ястребцев.
"Ако прозорците са мръсни, по-малко светлина ще проникне през тях и това е много съществено. Затова е значимо прозорците да се мият постоянно “, сподели Антон Ястребцев.
Има непряка връзка сред човешкото здраве и мръсотията, която се натрупва по прозорците, счита екологът. "Трябва добре да се отмие мръсотията от рамката, от прозорците, от первазите на прозорците. Ако не измиете тази нечистотия, която съдържа, наред с други неща, сажди и канцерогенни субстанции, тя може да влезе в стаята с порива напразно и оттова да попадне в белите дробове ", изяснява Антон Ястребцев.
Добре е да се мият прозорците два пъти годишно, означи екологичният специалист.
"Съставът на праха през лятото и зимата е друг. През лятото това е най-вече пъстър прашец, към който доста хора са алергични, тополови пухчета и други растителни замърсявания, а през зимата – най-вече сажди и хлориди. Необходимо е да се мият през лятото и зимата. По-добре е това да става със специфични препарати ", поучава Антон Ястребцев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР