Оказва се, че маслото от риган е билков продукт, който

...
Оказва се, че маслото от риган е билков продукт, който
Коментари Харесай

Масло от риган помага при 170 различни болести

Оказва се, че маслото от риган е билков артикул, който се употребява от древен времена. Доказано е, че то убива паразити и вируси, бактерии и някои типове гъбички, също така е антихистаминен артикул. От епохи се употребява за лекуване на инфекции, като в това време може да бъде избавително за страдащите от колит, както и стомашно или чревно инфектиране.

Основната съставна част в маслото от риган е карвакрол - мощно антимикробно средство, употребявано за консервиране на храни и за отбрана против плесени и други елементарни бактерии. Затова е средство с толкоз положителни лечебни качества. И останалите съставки обезпечават отбрана против бактерии, предотвратяват увреждането, породено от свободните радикали, работят като блокиращи алергени и стопират растежа на раковите кафези.

Между другото:

Маслото от риган съдържа мед, калций, ниацин, цинк, бор, бета-каротин, витамини А, С и Е, калий, желязо и други В книгата си “Практиката на ароматерапията ” Жан Валне разказва маслото от риган като сурогат на противовъзпалителните медикаменти за облекчение на болката и е съвсем толкоз мощно, колкото морфинът. То е антиоксидант и подтиква жлъчния поток в черния дроб, като с това оказва помощ на храносмилането.

вестник Доктор

zdraveto.to

 

И още:

Маслото от риган е прекомерно мощно, с цел да се употребява в чист тип, по тази причина се смесва със зехтин в съответствие 1:4, което е идеално за асимилиране на маслото от риган от организма. Използването на студено пресовани органик зехтин подсигурява, че продуктът е 100% органически и не съдържа химически замърсители.

 

Ползите от маслото от риган

Ето какви са потребните дейности на маслото от риган, потвърдени с изследвания:

-антисептично

-антимикробно

-противогъбично

-противопаразитно

-противовъзпалително

-антиоксидантно

-антимутагенно и антиканцерогенно

-аналгетично

-имуностимулиращо

 

Срещу микроби, гъбички и паразити!  Напоследък от ден на ден антибиотици губят успеваемостта си срещу  бактериални инфекции. За сметка на това научните проучвания демонстрират, че маслото от риган има мощно антимикробно деяние и може да укрепи имунната система. Много от дейните съставки на маслото от риган, в това число карвакрол и тимол, са фенолни съединения. Именно те са виновни за способността на маслото от риган да потиска растежа или да убива нездравословните микроби в човешкия организъм. Проучвания демонстрират, че това масло е ефикасно против ешерихия коли, салмонела, стафилококи и други

 

Изследвания са открили, че маслото от риган може бъде дейно против разнообразни гъбички и дрожди, в това число Candida albicans. Когато нещо пречи на имунната система да работи обикновено, гъбичките и дрождите могат да се развиват безотговорно. Изследвания потвърждават, че маслото от риган потиска растежа им, като резултатът зависи от дозата.

 

Изследователи от Университета на Западна Англия неотдавна открили, че маслото от риган  е ефикасно против свръхустойчиви варианти на микроорганизми, които се откриват в някои лечебни заведения. Те изследвали действието на диворастящ в Хималаите риган – той се оказал по-ефикасен от 18 разнообразни антибиотика. Той убива резистентните към метицилин стафилококи, даже разводнен в съответствие 1000:1.

 

При клинично изпитване е открито, че когато човек приема 600 мг масло от риган на ден, резултатът е, че маслото отстрани изцяло чревните паразити при множеството пациенти по време на шестседмичното използване на продукта.

 

 

Силен противовъзпалителен резултат ! Възпалението е естествена реакция на тялото като отговор на пострадвания и инфекции. Но от време на време това инфектиране може да бъде  прекалено или излишно и даже да аргументи проблеми от вида на сърдечните болести и сезонните алергии.

 

Маслото от риган е богато на полифенола розмаринова киселина, която има потвърден противовъзпалителен резултат. В клинично изследване пациенти със сезонни алергии приемали всекидневно розмаринова киселина или плацебо в продължение на 21 дни.

 

В съпоставяне с плацебо, при приемалите розмаринова киселина било регистрирано доста усъвършенстване на признаците. Изследователите също по този начин проучвали по какъв начин работи розмариновата киселина. Те взели проби от носния секрет на пациенти и разкрили, че розмариновата киселина понижава броя на неутрофилите (белите кръвни кафези, които образуват по-голямата част от възпалението) и еозинофили, различен тип бели кръвни кафези, които създават нездравословни субстанции, в това число свободните радикали.

 

Този натурален противовъзпалителен резултат на дейните съставки на маслото от риган изяснява потреблението му като лек против възпалителни болести като кашлица, астма, бронхит, ревматоиден артрит, диспепсия, дисменорея, акне, ухапвания от ансекоми, гангрени, болести на венците, зъбобол, псориазис, себорея, розацея и болки в мускулите.

 

Супер антиоксидант ! Маслото от риган обезпечава ефикасна антиоксидантна отбрана против клетъчно увреждане, породено от свободните радикали. Свободните радикали окисляват някои от молекулите, които съставляват клетките на организма. Това окисление е сходен на наслойка развой, който поврежда клетките. Свободните радикали са фактор при възпаления и дегенеративни болести, в това число артрит, рак и сърдечно-съдови болести.

 

Маслото от риган съдържа мощни антиоксиданти като розмаринова киселина и кверцетин. При изследване от 2001 година на разнообразни лечебни билки е открито, че маслото от риган има потенциал за усвояване на кислородните радикали (ORAC), четири пъти по-голям в сравнение с при боровинките, и над 12 пъти по-голям от този на портокалите и други плодове и зеленчуци. ORAC на ригана е по-висок даже и този на витамин E. Тестът за ORAC е един от общоприетите способи за премерване на антиоксидантните свойства на храните. Колкото по-високи са стойностите на ORAC, толкоз по-висока е концентрацията на антиоксиданти!

 

Лабораторните проби демонстрират, че антиоксидантните съединения в маслото от риган възпират окисляването на „ неприятния “ холестерол, който е главен извършител на сърдечни болести.

 

Има задоволително изследвания, които откриват антимутагенен и антикарценогенен резултат от маслото от риган, по тази причина се допуска, че то може да бъде потребно в профилактиката и лекуването на рака.

 

Безопасност.  Маслото от риган се понася добре. Възможни са стомашно-чревни разстройства, в случай че дозата се надвиши. При несъразмерна приложимост локално, може да се появи раздразнение или обрив. Избягвайте контакт с очите – изплакнете неотложно, в случай че инцидентно масло попадне в окото.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР