Оказва се, че мъжката мания по спорта датира още от

...
Оказва се, че мъжката мания по спорта датира още от
Коментари Харесай

И пещерните мъже са били вманиачени по спорта

Оказва се, че мъжката фикс идея по спорта датира още от времето на пещерните хора, сочи проучване, оповестено в Evolutionary Behavioural Sciences. То демонстрира, че мъжете постоянно ще бъдат по-заинтересовани от игри и други спортни действия, в сравнение с дамите.

Изследователите настояват, че незадоволителното посланичество на дамите в спорта, както като участници, по този начин и като фенове, се отразява на техния слаб интерес. 

Според проучването във всяко общество мъжете вземат участие в спорт минимум два пъти по-често, колкото дамите, както във връзка с честотата, по този начин и що се отнася до продължителността.

Изследователите също по този начин смятат, че хората са развили влечение да се интересуват от спорт, фокусирайки се върху това по какъв начин той би могъл да засегне вероятността за оцеляване и размножаване. 

Съществуват две съществени теории, отнасящи се и за мъжете и за дамите. Едната се концентрира върху значимостта на потребността от съюзяване в обединения и групи, а другата акцентира нуждата от създаване на обществени и двигателни умения.

Друга доктрина, която се ползва основно за мъжете, демонстрира, че хората се състезават в спортове, с цел да получат нужни им в обществото статут.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР