Оказва се, че както бели хакери, така и хора със

...
Оказва се, че както бели хакери, така и хора със
Коментари Харесай

Най-добрите пароли, с които държавата да се защити от хакери

Оказва се, че както бели хакери, по този начин и хора със междинни компютърни умения, а и просто тинейджъри с малко повече свободно време, биха могли да пробият разнообразни системи в страната, която след това се самоглобява - за нещо приблизително сред лично развлечение (според тях) и кибертероризъм (според разследващите). В такива моменти е добре на служители и програмисти във значими държавни структури, където търсят ИТ-та за 650 лв. и " за достойнството на пагона ", както обича да се показва министър председателят, да бъдат препоръчани изобретателни защитни хрумвания за пароли, с които да запазят данните на популацията. Добре е също по този начин да се употребяват и умни и загадъчни имена на папки, които да не ориентират пробивачите защо става дума. Ето някои от тях.
Паролите:  
1) Паролата да е parola
Това не се е предписание в никакъв случай от никого и няма по какъв начин да хрумне на нападателни видове, фокусирали се върху кодовете на отбрана. Тук ние единствено даваме базовата концепция, а сме сигурни, че в случай че инцидентно бялото поленце за повече букви стигне до съдбоносните 8 знака, умни хора ще се сетят да го членуват и да стане parolaTA. Това членуване на думата е към този момент окончателният ход, с който ще се парират и най-далновидните опити за пробив.
2) 12345678
Поредицата от възходящи числа, започващи от 1 и стигащи до 8, е идвала на мозъка единствено на двама души - този, който прави отбраната на НАСА и на Едуард Сноудън. Подобна ключова дума подсигурява здравината на всяка конструкция и я прави непробиваема - да не приказваме в случай че по-разсъдлив човек реши пък новаторско да врътне цифрите от осмицата към единицата - тогава възможностите за разгадаване падат от 0,002 на 0,000001 % според от интелекта на назлобилия се хакер.
3) BoykoBorisov
Тривиалните пароли, които съчетат числа, дребни, огромни букви и неразбираеми секвенции от неразбираеми подредби са предвидими и рядко работят като хората. Ако всяка държавна институции вкара като ключова дума името на премиера, няма да има човек в страната, нито от ТАД груп, нито от упоритите " Биволъ ", които да разгадаят тайната. И да, вярно се сетихте, в случай че го създадем BoykoBorisoff, с двете " ф-та ", към този момент слагаме пети катанец върху сигурността.
4) Mrusni_dolni_hakeri_predateli_na_majka_Bulgardja
Крайна мярка, в случай че напълно инцидентно стане по този начин, че горните три пароли не свършат работа и се намерят брутално положителни хакери, които да ги разгадаят, то най-малко последната дума да бъде наша. По този метод всеки хакер, въпреки и разбиващ системата, ще остане с кофти патриотичен усет, и падайки смъртно ранена, всяка система ще изрича, загивайки, проклятието си против разбивача. Предатетелите би трябвало да знаят, че са предатели, вместо гордо да се кефят, че видиш ли, разрушили сумата уеб сайтове вместо да играят DOTA у дома.
Папките:
1. Ne_se_chisti
Добре е да се даде улика на държавните чиновници кое да чистят и кое не. Установено е, че всеки файл, който няма защитно заглавие, което да прецизира значимостта на файла, примерно NE_TRIJ, NE_PIPAJ и прочие, е застрашено не толкоз от външни хакери, колкото от самата администрация, която в паузата сред два пасианса може да реши да поизтрие някой от файловете, защото лишава прекалено много място и компютърът не може да подкара пасианса, а в случай че не може да го направи, за к`во е изобщо тоя компютър.
2. Da_se_udari
Обратното на предходното и още веднъж, с цел да не станат обърквания. Хора, които не са узрели задоволително, с цел да схванат, че разделянето на управляващите е демодирана концепция на Просвещението, въпреки всичко би трябвало да бъдат удряни понякога. В досието да_се_удари могат да влизат както цели опозиции, по този начин и просто неприятни хора, на които е вдигнат мерник. Водещият принцип би трябвало да е противоположният на концепцията за терасата - всеки човек с недекларирана тераса от властта би могъл да вкарва в досието тези, които загатват, че не си е заявил терасата и по този начин малко по малко всичко да си пристигна на мястото, по този начин както си идва на мястото всяка обща част, предопределена за персонална приложимост. Идеята е всички критици на властта да се съберат на една обща тераса и оттова насетне ще забележим какво ще ги вършим.
3. QneQnev
Не е ли ужасно нужна онази акуратност на названието, онази красноречивост и недвусмисленост на написаното име? Тъй като към този момент в системите изгря сходна директория, то най-добре за всеки човек, който е обект на по-голям интерес, да се поставя цялото име, с цел да не стават обърквания, може и презиме, телефон и ЕГН - току-виж хакерите и тия свадливи хора във Фейсбук помислили, че не става дума за бившиият народен представител от РЗС и сегашен консултант на премиера, а за някакъв човек, който просто се споделя Яне Янев и продава хамбургери на " Пиротска ".
4. Otpuski
Както разбрахме, когато държавните чиновници, изключително от управителен мащаб, гледат на отпуските като на тежки решения, които ги хвърлят в смут и единствено стоманеният професионализъм ги кара да си почиват, вместо аматьорски да се връщат към осъществяването на отговорностите си. С тази директория всеки ще може да види кой по кое време няма да работи, с цел да може още от пролетта да се напича от напрежение, че ще му се наложи в един миг да замине за морето и други да поемат отговорностите му. Но с всички тези непробиваеми тактики, може ли изобщо да стане нещо неприятно?
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР