Оказва се, че изпратени от Анкара сирийски наемници в конфликта

...
Оказва се, че изпратени от Анкара сирийски наемници в конфликта
Коментари Харесай

Сирийските наемници изчезват безследно в Нагорни Карабах

Оказва се, че изпратени от Анкара сирийски наемници в спора към Нагорни Карабах, изчезват безследно и не се завръщат по родните си места. Техни родственици се обърнали напряко към турския президент Реджеп Ердоган с молба да разкрие ориста на пропадналите. За това споделя блогерът с ник Комисар Яррик във военнополитическия
Темата за безследно изчезналите занимава и опозиционните издания в Сирия. Например Step News разгласило послание на фамилии на завербувани наемници от групировката „ Амашат ” от състава на „ Дивизия Султан Сулейман Шах ” до турския президент Ердоган.
„ Ние сме група преместени сирийски фамилии от всички региони на Сирия в лагер на север с неприятни условия за живот. Ние напуснахме нашите градове заради свирепост и потисничество, само че Абу Амаша (главатар на бандата „ Амашат ”) се възползва от нашата беднотия и тежко състояние, завербува нашите деца и без военна подготовка ги изпрати да водят война в Азербайджан в ужасни условия ” – цитира „ Русская весна ” превода на обръщението. – Връзката с тях е прекратена, а Абу Амаша отхвърля да ни даде информация за тяхната орис към този момент повече от месец. ”
 Руски боен специалист проучва загубите в Нагорни Карабах Руски боен специалист проучва загубите в Нагорни Карабах
" Бойните дейности със междинна активност, да вземем за пример край Нагорни Карабах, неведнъж отстъпват по мащаби и разноски на запаси на санкция...
Следва да се означи, че боевете в Нагорни Карабах са доста яростни. С цел минимизиране на загубите, при офанзивите сирийските наемници са пускани пред азербайджанските бойци. Именно това обуславя огромните жертви след тях.
Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че разполага с данни за съвсем 2000 наемници. В отговор президентът на НКР Араик Арутюнян съобщи: „... половината от 2000 боевики ние към този момент ги унищожихме, а останалата част ще унищожим в най-близко време. ”
Една от сложностите при потребление на сирийците в Нагорни Карабах се крие в езиковите и културни особености на района. Арабските наемници не могат да се приспособяват към локалния планински климат, също така ги разделя езикова преграда. В тези условия на Анкара се постанова срочно да предприеме ограничения за нивелиране на разликата сред някогашните джихадисти и азербайджанските военни.
Турците явно са създали извод за нецелесъобразното потребление на сирийските наемници в НКР. Именно с тази цел в Азербайджан са трансферирани коренни терористи от Кавказ, главно от региона на Северен Кавказ, и то с опит от бойна активност в планински регион. Особено се ценят кавказките терористи, които след войните с Русия се трансферирали в Идлиб, планинската част на Северозападна Сирия, и набрали подобаващ опит.
 Сирийски наемник описа по какъв начин е вербуван да се бие за Азербайджан в Нагорни Карабах (ВИДЕО) Сирийски наемник описа по какъв начин е вербуван да се бие за Азербайджан в Нагорни Карабах (ВИДЕО)
Сирийски наемник, изпратен да се бие за азерските сили в спора с арменските сили в Нагорни Карабах, в детайли описа за външната на...
В Баку имат опит от потреблението на чеченски боевики на своя страна в първата карабахска война, в действителност не напълно сполучлив. Някога в битката с арменците Азербайджан поканил полевия пълководец Шамил Басаев и неговия „ абхазки отряд ” с бройка от 100 души. Басаев обаче не стоял дълго в Карабах и след това смятал като свое най-голямо проваляне разгрома на чеченския отряд край Мардакерт.
Турция надали ще остави опитите да разпростре своята воля над целия кавказки район. Затова Турция остроумно ще търси други пътища за реализиране на тази цел. За Анкара терористите единствено един от способите за основаване на единно протурско пространство на всичките територии, намирали се в миналото в състава на Османската империя.
Няма обаче да бъде изненада, в случай че Ердоган по-нататък засилва битката с Европа. Анкара дава солидни признаци, че се пробва да възглави международния световен халифат, който беше опустошен с рухване на ”Ислямска страна ”.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР