Оказва се, че хората с висок коефициент на интелигентност пият

...
Оказва се, че хората с висок коефициент на интелигентност пият
Коментари Харесай

Интелигентните хора посягат по-често към чашката

Оказва се, че хората с висок коефициент на просветеност пият повече алкохол , само че без да спадат към категорията на тежките пиячи. Това е открило проучване по казуса за връзката сред интелекта, здравето и алкохола . Заключението било, че колкото по-интелигентен е човек, толкоз повече е податлив да пие.

Според откривателите умниците пият повече, само че го разпределят по-равномерно за по-продължителни интервали от време, и вероятността да станат алкохолици е доста по-малка.

Изследването е проучило 5347 американци, мъже и дами, като е почнало, до момента в който те са били в своите 20 години и траяло до зрялата им възраст.
 алкохол ThinkStock/Getty Images

Учените открили, че евентуалната причина за тази връзка е, че по-интелигентните хора се отегчават по-лесно.-->

Резултатите обрисували в действителност забавна картина за здравословните привички и интелигентността . Например при интелигентните хора е било по-вероятно да пропуснат ястие денем и да похапват сред храненията.
 а ThinkStock/Getty Images
Пиенето на алкохол и пушенето също се оказали свързани с интелекта по непредвиден метод. Както високият разсъдък, по този начин и ниският разсъдък се оказали свързани с нараснала консумация на алкохол и пушенето на по-малко цигари. Хората със междинна просветеност употребявали по-малко количество алкохол, само че по тази причина пък пушели повече.

Това обаче не значи, че в случай че човек стартира да пие повече, ще стане по-интелигентен, в случай че по принцип не е подобен.
 алкохол ThinkStock/Getty Images

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР