Оказва се, че хората много често използват “ти или “вие

...
Оказва се, че хората много често използват “ти или “вие
Коментари Харесай

С този прост трик ще се справите с всички силни емоции

Оказва се, че хората доста постоянно употребяват “ти ” или “вие ” в случаите, когато действително имат поради себе си и би трябвало да употребяват “аз ”. Това оказва помощ да се дистанцирате от отрицателни емоционални прекарвания, са разкрили учените в ново проучване по казуса за оправянето със мощните страсти, написа Obekti.bg, базирайки се на Psy Blog.
Така да вземем за пример, при постоянно срещания израз ”Понякога печелиш, от време на време губиш” действително се има поради, че съответния човек се е провалил, само че същото може да се случи на всеки. Ариана Орвъл, водещата авторка на проучването, изяснява:

“Когато хората употребяват формата “ти” в изрази, които разказват негативни прочувствени прекарвания, това им оказва помощ да възстановяват прекарването и да го погледнат от несъмнено разстояние, при което не се усещат застрашени или при което не изпитват негативните страсти толкоз силно”.

При изрази като “Когато си сърдит можеш да кажеш и направиш неща, за които по-късно може да съжаляваш” нормално се има поради съответна обстановка с даден човек, само че същинската психическа причина е обстановката да се облекчи, като товарът й се разпредели сред доста хора.

Орвъл прибавя, че стъпвайки на разбора на данните от проучването тя подозира, че способността да се излезе отвън личната вероятност разрешава на индивида да показа универсално годни прекарвания и да извлече по-дълбок смисъл от своите страсти.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР