Оказва се, че бирата е много полезна за костите, защото

...
Оказва се, че бирата е много полезна за костите, защото
Коментари Харесай

Шампанско и бира за здраве и добра памет

Оказва се, че бирата е доста потребна за костите, тъй като оказва помощ за попречване на остеопорозата. Пивото съдържа огромно количество силиций, което в умерени количества въздейства позитивно на здравето на костите.

Пенливата напитка е главен източник на това вещество и съвсем половината от признатото количество се всмуква от организма. Установено е, че силицият е доста значим детайл за развиването на костната система в организма, тъй че умерената консумация на бира може да подкрепи лекуването на остеопороза.

Положителният резултат на пивото зависи и от самия развой на подготвяне. Най-богати на потребната съставна част са бирите, приготвени от ечемик и хмел. За съпоставяне – пшеничните бири съдържат доста по-малко количество силиций.

Така че колкото по-светла и слаба е бирата, толкоз по-добре за здравето ви. Тъмните и мощни пенливи питиета нямат толкоз мощен резултат върху костите на човек.

От друга страна, шампанското подтиква паметта и защищава от деменция и болест на Алцхаймер. Веществото в шампанското, което ни кара да помним по-добре, е фенолната киселина. Затова пийте шампанско 2-3 пъти седмично – 1-2 чашки ще ви се отразят в действителност добре.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР