Оказва се, че българите са едни от най-съмняващите се народи

...
Оказва се, че българите са едни от най-съмняващите се народи
Коментари Харесай

Първан Симеонов: От извънредна ситуация Борисов се опитва да мине в предизборна

" Оказва се, че българите са едни от най-съмняващите се нации в обстановката, обвързвана с ковид. Ние сме най склонни, всред десетки други страни, да споделяме, че има нещо гнило, че има някакъв проект, интрига и преувеличаване ". Това сподели пред БНР Първан Симеонов, изпълнителен шеф на „ Галъп Интернешънъл “, като се базира на данни от интернационалните проучвания.
Според Симеонов обществената болежка още не може да се усети пълноценно, само че ще си проличи есента:
" Вариант едно - дълбока обществена рецесия, сериозна безработица и избуяване на нови политически субекти. Вариант две - Борисов употребява засилката от изключителното състояние, което даде заем на доверие на властта, употребява лятото като един по-спокоен интервал и есента стартира да споделя предизборна история, т.е. влизаме в рекламната пауза ". По думите му по този начин министър председателят ще се опита от изключителна обстановка да мине в предизборна обстановка.
Анализаторът посочи, че за идните избори всичко зависи от това какъв брой дълбока ще е обществената рецесия:
" Ако и обществената рецесия не е толкоз сериозна, както се случи със здравната, към този момент - властта ще може да употребява този бонус, който обществото ѝ даде ".
Симеонов разяснява още, че управническият жанр в страната сега излъчва съществено количество безпорядък.
Той проучва вероятността за смени в кабинета:
" Логика едно - Борисов се плаши от идващата есен и взема решение да прави бързи избори, когато нито Мая Манолова, нито Слави Трифонов, нито даже Цветан Цветанов са подготвени, и Бойко Борисов доста натиска да избави отговорността, тъй като и Движение за права и свободи постоянно натиска за някакви обединения на националното избавление и така нататък Много хора започнаха да се увличат по тази логичност, забравяйки, че ще има длъжностен кабинет на президента Румен Радев. Логика две - Борисов не е планиращ човек, той е оцеляващ човек, по тази причина ме се коства, че този път ще се опита да си изкара мандата, тъй като мисли за мястото си в историята, а там би трябвало да написа, че има най-малко един изкаран мандат. А и Борисов в този момент не е толкоз уплашен, както по време на митингите през 2013-а година. В най-голямата рецесия в този момент Борисов потегли да вкарва еврото. по-вероятно ми наподобява към този момент Борисов да се пробва да удържи, само че ще си проличи есента ".
По думите на Симеонов не е учудващо, че опозицията не е съумяла да изпъкне в изискванията на рецесия, само че изрече подозрение, че ще успее да излезе напред и в изискванията на обществена сензитивност.
 
Всичко за изключителната епидемиологична конюнктура ВИЖТЕ ТУК.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР