Оказа се, властта е знаела, че Владимир Пелов подготвя бягство.

...
Оказа се, властта е знаела, че Владимир Пелов подготвя бягство.
Коментари Харесай

Валентин Радев: От миналото лято имахме данни за бягството на Владимир Пелов

Оказа се, властта е знаела, че Владимир Пелов приготвя бягство. Това стана ясно от думите на вътрешния министър пред депутатите.
Валентин Радев и министърът на правораздаването Цецка Цачева бяха извикани да разяснят скандалния случай в Народното събрание.
Имахме оперативна информация от предишното лято за бягството на лицето Владимир Стефанов и бяха подхванати нужните ограничения. Това сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев.
Той посочи, че информацията е подадена на Министерство на правораздаването и тези, които са заинтригувани от това. „ Направени са и са взети нужните ограничения по това, само че за жал се случи по този начин, че той в този момент е избягал от пандиза “, сподели Радев. Той посочи, че сега работи щаб към Столична дирекция на вътрешните работи към основен комисар Христо Терзийски, шеф на Главна дирекция "Национална полиция ". „ Има информация през 2016 година, че единият от двамата избягали „ лишени от свобода” е бил подготвен или най-малко е правил мерки към бягство. Реакцията на управлението тогава е била този човек да бъде спрян от работа, където знаете, че режимът не е толкоз строг”, уточни министърът на правораздаването Цецка Цачева.
Охраняват се границите, през които чакаме да излязат двамата избягали пандизчии, добави той. „ В момента се води разследване и не мога да кажа повече, само че мога да кажа, че са разпитани и се разпитват сега и са под надзор свързани лица с тези двамата “, добави Радев. По думите му става въпрос за лица, които са им помагали или се чака да им оказват помощ. Безспорно в тази ситуация става дума за човешки неточности. Става дума и за техническо недокомплектоване на системите за сигурност, които работят, съобщи Цачева. По думите й бягството на двамата пандизчии се дължи на човешки неточности се удостоверява и от обстоятелството, че те са били въоръжени с огнестрелно и хладно оръжие, което е вкарано в пандиза. „ Има безапелационна заповед, която дефинира кои са позволените за внасяне в местата за отнемане от независимост движимости. Контрол се реализира всекидневен от дежурните, които са на промяна и ревизират тези движимости. Самият факт, че се реализира въоръжено бягство, открито по безапелационен метод досега – единият с нож, а другият с револвер, значи, че тези движимости са импортирани в Софийския затвор”, акцентира Цачева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР