Оказа се, че в управляващата коалиция няма пълен консенсус за

...
Оказа се, че в управляващата коалиция няма пълен консенсус за
Коментари Харесай

НФСБ и ГЕРБ в спор кой подкрепя Цацаров, ДПС го обяви за национално богатство

Оказа се, че в ръководещата коалиция няма цялостен консенсус за предлагането Сотир Цацаров да оглави КПКОНПИ. Въпреки че номинацията му публично през вчерашния ден бе показана като обща депутатите на ГЕРБ и " Обединени патриоти ".
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов разгласи през днешния ден, че кандидатурата на сегашния основен прокурор не е съгласувана с партията му и не е подкрепена публично от " Обединени патриоти ".
Вчера не беше вярно показана новината, обвързвана с брифинга за издигането на неговата кандидатура. Въпросът за избирането на господин Цацаров не е обсъждан в НФСБ, нито в групата, описа Симеонов в коридорите на Народното събрание. По думиту му единствено обособени хора от Патриотите подкрепили Цацаров. Но това не било общо решение на групата. Той изясни, че в четвъртък депутатите от Оперативна програма ще се срещнат с Цацаров и по-късно ще решат дали да го поддържат.
Припомняме, че на брифинга през вчерашния ден в поддръжка на Цацаров се изрече Емил Димитров-Ревизоро от групата на Патриотите. Днес той изясни, че тогава изказал персонална позиция, а не тази на обединението.
От ГЕРБ обаче не видяха разминаване. Няма неразбирателство, кандидатурата е консенсусна, счита шефката на групата на герберите Даниела Дариткова. Тя призна обаче, че под предлагането за Цацаров не стоят подписите на всички от обединението. Това обаче било поради липса на време.
Междувременно и от Движение за права и свободи се изрекоха в поддръжка на кандидатурата на Сотир Цацаров. Няма по какъв начин да не отбележа и моето мнение, и на моите сътрудници за безспорната персона на основния прокурор, за безспорния професионализъм и качествата, които той има. Богатство е за всяка страна да употребява този капацитет пълноценно и КПКОНПИ е мястото, където този капацитет може да се развие, сподели депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид.
Въпреки похвалите си обаче той изясни, че придвижването още не е решило дефинитивно кого да поддържа за началник на КПКОНПИ. Другият изнигнат претендент е този на ВОЛЯ - Симеон Найденов.
Парламентарната група на Движение за права и свободи не е обсъждала постъпилите две кандидатури за заемане на поста ръководител на КПКОНПИ. След като те внесат своите концепции, ние ще се съберем и ще дискутираме концепциите на двамата претенденти, добави Хамид.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР