Оказа се, че скандалното становище на Светия синод относно националната

...
Оказа се, че скандалното становище на Светия синод относно националната
Коментари Харесай

Скандалното становище на Светия синод било солова акция на митрополит Гавриил

Оказа се, че скандалното мнение на Светия синод по отношение на националната тактика за детето, е солова акция на ловчанския митрополит Гавриил, заяви Българска национална телевизия.
Становището провокира бурни реакции в обществените мрежи, защото бе ориентирано срещу абортите и половото образование, упорства за самоограничение в интимния живот и се афишира за преподаване на предмета " Религия " в учебно заведение. Освен това мнението намекваше, че националната тактика лишава правото на родителите да възпитават децата и с физически средства, което общо взето значи, че църковните дейци въпреки всичко се застъпваха за шамарите като част от връзките в фамилията.
" Водещият принцип " Всички права за всички деца " основава дисбаланс в Националната тактика за детето 2019-2030 година, тъй като абсолютизира правата на детето, като че ли то може да бъде обсъждано като пълностоен индивид отвън своето семейство и отвън йерархичните връзки с родителите му. Родителите не трябва да бъдат лишавани от правото им да обезпечават и да избират типа детско образование и обучение съгласно своите морални, религиозни и педагогичен убеждения ", се споделяше в мнението.
" Становището не е гласувано на съвещание на Светия синод и не е подписано от патриарха и митрополитите, а е изпратено за издание на формалния уебсайт на Патриаршията от Ловчанския митрополит Гавриил ", оповестиха източници от църквата пред Българска национална телевизия. Все още не е ясно по какъв начин при липса на такова координиране документът въпреки всичко се е появил на уеб страницата на Светия синод.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР