Оказа се, че половината българи са защитени от коронавируса. Това

...
Оказа се, че половината българи са защитени от коронавируса. Това
Коментари Харесай

Пулмолог обясни защо COVID-19 уби 33-годишния борец Николай Щерев

Оказа се, че половината българи са предпазени от ковид. Това стана ясно от думите на пулмологът доктор Александър Симидчиев в изявление за " Марица ".

Д-р Симидчиев, да тръгнем от извънредно забавното изобретение или съмнение, че половината българи са се срещали с сходен на COVID-19 вирус още през 2008 година и имат построен отговор в този момент. Бихте ли обяснили?

- Да, това е въз основата на две научни изявления, едната от които от началото на пандемията, а другата - от предходната седмица. Последната демонстрира, че имунитет към новия ковид имат и хора, които не са се срещали с него. Възможно е да са имали контакт със САРС, МЕРС или някой от другите познати коронавируси. Но имат имунен отговор. Тоест тези хора са нечувствителни към COVID-19. Според обявата към 50 % от популацията има сходна безмилостност. И това съответствува с данни от Националния указател на проучванията при бързите проби и PCR тестванията. И дава отговор за какво толкоз постепенно се развива колективен имунитет. Тоест вирусът по-трудно си намира път към тези, които са чувствителни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР