Оказа се, че почти всеки ден ние ползваме една жива

...
Оказа се, че почти всеки ден ние ползваме една жива
Коментари Харесай

Всеки ден го ползваме, а дори не знаем, че бавно и неусетно трови тялото ни

Оказа се, че съвсем всеки ден ние употребяваме една жива отрова, която постепенно и неусетно трови нашия организъм

Преди да продължите да четете тази публикация, бихме желали да ви зададем един елементарен въпрос – употребявате ли омекотител?

Е, в случай че отговорът ви е „ да “, ще бъдете много разочаровани, защото ще разберете, че плащате висока цена за това облеклата ви да са меки и да ухаят добре.

Ние всички знаем, че рекламите на омекотителите постоянно показват продукта като нещо, което носи комфорт, прохлада и наслада. Но, действителната и грозна истина е, че огромна част омекотители съдържат дълъг лист от известни отрови и химикали, които могат да влязат в тялото през кожата и при поемане, което води до необятен набор от здравословни проблеми, най-вече за дребните деца.

Омекотителите, в множеството случаи, не са нищо повече от една отрова, пише lekuvai.bg.

Хубаво опакована и още по-добре ухаеща отрова !Те са формирани от нездравословни химикали, комбинирани с една яка доза мирис.

Тези химикали, тази ежедневна отрова, която вдишваме и носим върху тялото си, са повода за приятното чувство и свежия мирис. Който, да си признаем, в множеството случаи е много малотраен. Тези нездравословни субстанции се назовават „ ароматна субстантивност “, от която зависи какъв брой дълго трае аромата за съответната повърхнина, и по какъв начин тя се въздейства от температурата, влажността и други условия.

Ето кои са най-често срещаните токсични химикали, открити във всички омекотители:

– Алфа-терпинеол – това е рисков отровен химикал, който може да докара до доста здравословни проблеми, като: световъртеж, главоболие, апетит, загуба на паметта, изтръпване на лицето, болежка в шията и гръбначния дирек.

– Бензил ацетат е токсично вещество, което се свързва с рак на панкреаса. Неговите пари могат да нервират очите и дихателните пътища, и също така може да се всмуква през кожата.

– Бензиловият алкохол би могъл да докара до доста здравни проблеми, като да вземем за пример: разнообразни разстройства на централната нервна система, главоболие, гадене, повръщане, виене на свят и трагични съмнения на кръвното налягане.

– Хлороформ – това е мощен невротоксин, канцероген, който може да докара до доста здравни проблеми, като да вземем за пример: загуба на схващане, гадене, главоболие, повръщане и / или замаяност, унесеност.

– Линалол – предизвиква респираторни проблеми и т.нар загуба на мускулна съгласуваност.

Ето за какво е нужно да се избегне честата приложимост на омекотители, и да се употребяват естествени други възможности. Те са доста по-безопасни и по-ефективни. Ние в действителност се надяваме сме ви били потребни с тази публикация потребна, и не забравяйте да я споделите с приятелите и фамилията си в обществените мрежи.
Екосъобразна опция на омекотителите, които съдържат нездравословни химикали  havlii
 

Как да приготвите естествен и на ниска цена омекотител вкъщи?  

Сега, когато знаете какъв брой нездравословни са омекотителите, предлагани в магазините, освен за вашето здраве, само че и по отношение на околната среда, за какво да не обмислите вид, в който да приготвяте сами омекотителя за облекла? Предлагаме евтина опция, която ще поддържа дрехите чисти и безвредни.

Този естествен артикул се подготвя единствено с натурални съставки, които е изцяло допустимо в този миг да участват в дома ви.  Той омекотява тъканите и отстранява неприятните миризми от тях.

Съставки:
10 гр. сода бикарбонат1 чаша гореща вода (200 мл.)4 чаши ябълков оцет (800 мл.)20 капки етерично маслоПластмасов съд, който може да побере най-малко 2,8 л. течност
Начин на подготвяне:
Важно е да разполагате с огромен пластмасов съд, защото точно в него ще приготвите сместа.  Щом се снабдите с подобен съд, сложете в него гореща вода, сода бикарбонат и ябълков оцет. Готови ли сте? Нормално е да забележите лека химична реакция, която се дължи на съставките. Става дума за балончета.Щом сместа се поуспокои, можете да я съхранявате в една от нормалните бутилки, в които се продават омекотителите. Добавете етерично масло по ваша преценка. Така ще разполагате с естествен омекотител с любим аромат.Когато решите да го употребявате, налейте малко от него в пералнята, тъкмо както постъпвате, когато употребявате нормален омекотите.
Един съвет : Преди да пристъпите към използването на този омекотител, раздрусайте съда, защото сместа може да се е утаила. Използвайте 4 супени лъжици от него при всяко пране.

 

zdraveikrasota.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР