Оказа се, че и в Австрия, която беше посочена за

...
Оказа се, че и в Австрия, която беше посочена за
Коментари Харесай

И Австрия се отказа от задължителните маски

Оказа се, че и в Австрия, която беше посочена за образец във въвеждането на наложително носене на маски на публични места от проф. доктор Мутафчийски и здравният министър Ананиев, възбраната устоя към 24 часа. Тя беше въведена на 30 март - с уточнението, че е наложителна в супермаркетите и ще може да се купи на входа на всеки магазин против скромна сума.
Днес, 31 март, първичното решение на австрийското държавно управление за наложителното носене на маски в магазина е, написа ое24.
" Добре е, в случай че се постави маска, обявиха ръководещите, само че единствено шал също би бил задоволителен. "
Според държавни източницина изданието, " несъмнено, че би било по-добре да се вземе маска от предлаганите на входа на супермаркетите ". Но в случай че клиентите не желаят или не се оферират маски в магазина, тогава е задоволително носът и устата да се покрият с забрадка или шал, прецизират от държавното управление.
EURACTIV: Австрия внася медицински служащи от България
Подобна орис имаше и възбраната на министър Ананиев в България, която не устоя и 24 часа, тъй като се оказа, че не е прецизирана, а и няма публичен конценсус. Освен това стана още ясно и че санкцията, която грозеше всеки, дръзнал да не извърши здравната наредба, беше 5 000 лева, в новата разпоредба, която ще е " целесъобразна " - наказването ще е по-меко. Ананиев: Отменям носенето на маски на публични места до реализиране на консенсус:
Препоръката на австрийските управляващи, ще бъде следена от защитата на входа на магазините. Ако има клиенти, които отхвърлят да изпълнят тази защитна мярка, тогава може да се стигне до интервенция на полицията. Ще се следи също пред магазините да няма струпване на хора, с цел да не се покачва рискът от заразяване, добавя изданието.
още забавни вести:
Що е " ковидиот " и къде се среща?
Le Monde: Страните от Европейски Съюз одобряват антидемократични закони в битката с COVID-19
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР