Оказа се, че доскорошният шеф на НАП Румен Спецов далеч

...
Оказа се, че доскорошният шеф на НАП Румен Спецов далеч
Коментари Харесай

Шефове в НАП си купиха имоти за милиони в Дубай

Оказа се, че досегашният началник на Национална агенция за приходите Румен Спецов надалеч не е единственият вископоставен бирник с вкусен парцел за милиони в Дубай. С влиятелни жилища в ОАЕ през предходната есен са се обзавели и актуалният зам.-директор на Национална агенция за приходите Георги Димов, както и двама от подчинените му в дирекция „ Фискален надзор “. 

За разлика от Спецов, който въпреки всичко заявява притежаваното от него жилище в Дубай на стойност 1.1 млн.лв., то Димов е пропуснал да впише топ парцела в данъчната си декларация.
Той се е сдобил с жилището с повърхност 132 кв. м. в затворен жилищен комплекс на изкуствения остров „ Палм Джумейра “ през предходната година. Така и не излиза наяве каква сума е платил за лъскавия си парцел там.

Любопитна детайлност е, че парцелите на Спецов и Димов се намират в една и съща кооперация. При все, че Спецов е заявил, че парцелът му там коства 1.1 млн. лева, то съгласно осведомени цената му е най-малко двойно по-висока.

Припомняме, че Спецов и Димов, са разследвани от ДАНС поради поискания рекорден рушвет в размер на 5 млн. от мастит петролен необут. Подкупът бе пожелан напролет.
Въпросният търговец е бил изнудван от двама чиновници на Групово дело „ Фискален надзор “ във връзка спор към възобновяване на Данък добавена стойност в размер на над 30 милиона лв. на десетки компании от орбитата му, занимаващи се с импорт на горива и сила от Австрия и Румъния. 

Петролният предприемач бил информиран, че в случай че желае да му бъде възобновено ДДС-то, ще би трябвало да подготви 5 млн. лева рушвет за тандема Румен Спецов – Георги Димов.
Неотдавна обаче следствието на ДАНС стопира тази крупна корупционна спекулация. Съмненията са, че новият мощен човек в митниците и страната Николай Копринков, е разпоредил замразяването на случая, въпреки то да е краткотрайно.

Предполага се, че Димов е държан „ на каишка “ от новия шеф на Национална агенция за приходите Борис Михайлов и настоящия началник на Агенция „ Митници “ Павел Геренски точно посредством тази спекулация.
Смята се, че последните двама са протежета на президентския консултант Николай Копринков.

Междувременно Димов се оказа заплетен и в избухналата нова спекулация за желани подкупи в Национална агенция за приходите. Преди седмица синдикът на банкрутиралото дружество „ Дунавска коприна “ АД Веселин Банков разгласи, че му е пожелан рушвет от 250 000 лв., с цел да остане синдик на сдружението. Той бил заменен незабавно, откакто отказал да заплати сумата.
Според думите на Банков най-малко още двама негови сътрудници – синдици, са били оферирани да си платят по 250 000 лв., с цел да останат на постовете си. 

Според изказванието подкупът е желан от името на шефът Борис Михайлов и заместникът му Георги Димов. 
„ Георги Димов притиска всички синдици в България да му заплащат подкупи, с цел да останат на работните си места, другояче заплашва да ги смени. Рекетът е жесток, показателен и всеобщ! “, жалва се пострадал от дейностите на заместник-директорът на Национална агенция за приходите Георги Димов.

Припомняме, че Димов встъпи в служба напролет на 2021 година, малко откакто културистът Румен Спецов изненадващо се озова на директорския пост в приходната организация. Около Спецов също избухна скандал за данъчна неправда – оказа се, че в предишното е продал своя компания със отговорности към бюджета на малоимотно лице. В навечерието на изборите на 2 октомври „ сламеният “ покупател Данаил Николов изненадващо излезе от конспиративност и разгласи, че е бил прикрит в Сърбия и че е получавал всеки месец пари от Спецов, с цел да си мълчи.

През лятото той беше дисциплинарно уволнен от служебния кабинет на Румен Радев поради „ несправяне с работата “, само че пък заместникът му Димов остана на работа. И до момента в който мнозина чакаха и неговото уволняване, той съумя да се сработи с новия шеф Борис Михайлов. 

Важно е отбележим, че Борис Михайлов е най-състоятелният чиновник на Национална агенция за приходите в последните минимум 10 години. Той е вложил над 1 млн. лева в криптовалута и скъпи бумаги в капиталови фондове, излиза наяве от декларацията му за приходи и имущество, оповестена в обществения указател на антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Като изпълнителен шеф на Държавен фонд " Земеделие " към оня миг Михайлов е заявил влогове в друга валута на обща стойност към 670 000 лева От документа става още, че разполага и със 700 хиляди лв. в наличност.

Освен това е притежател на още два жилището в София, като всеки от тях е с разгърната застроена повърхност от към 200 кв. м. Посочени са и два джипа „ Тойота Ленд Круйзер ". От другата декларация пред Национална агенция за приходите – за присъединяване в търговски сдружения или юридически лица с нестопанска цел към датата на назначението или 12 месеца преди този момент, Михайлов показва, че е бил член на управителния съвет на „ Ротари клуб – София център “, а също и на съдружие „ Ложа Ехнатон “ – една от така наречен „ свободнозидарски организации “. 

Според осведомени, наскоро Георги Димов също е признат за масон в ложата, в която членува и президентският консултант Пламен Узунов.
Източник: Уикенд 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР