Оказа се, че българските путинисти, тръмписти и противниците на еврото

...
Оказа се, че българските путинисти, тръмписти и противниците на еврото
Коментари Харесай

Анализаторът Пламен Димитров: Българските путинисти, тръмписти и противниците на еврото са твърди поддръжн...

Оказа се, че българските путинисти, тръмписти и съперниците на еврото са твърди поддръжници на Ердоган. Причината за това е ясна - с наближаването на изборите турският автократ се нарежда все по-категорично като аннтизападен и най-много антиамерикански политик. Той упреква Байдън, че желае да го смъкна, да не приказваме пък за това, че точно в Съединени американски щати е намерил кей най-върлият зложелател (а до 2013 г - непосредствен съюзник) на Ердоган - религиозният водач Фетхуллах Гюлен. Или, както го е споделил самият господин Боян Чуков - Ердоган " зае позиции, близки до патриотичния кемализъм с евразийски нюанс и поддържа многополюсния свят ", до момента в който противникът му Калачдароглу бил с " евроатлантическа ценностна система ".

 

Забавното е, че същите тези днешни поддръжници на Ердоган преди няколко години го заклеймяваха като ислямист, който имал прикрит дневен ред - да трансформира Турция в ислямска страна, сходна на Саудитска Арабия или Иран. И трескаво разлистваха дебелата и скучна книга на тогавашния турски външен министър Ахмет Давутоглу " Стратегическата дълбочина " (обзалагам се, че Ердоган в никакъв случай не я е чел), с цел да потвърдят страшните експанзионистични планове на ердоганова Турция.

 

Но в този момент всичко се пречупва през ползите на Путин, а той дава знак, че точно Ердоган е неговият кон в турската политическа борба. Е, освен това състояние няма метод и българските почитатели на Русия да не застанат на същата позиция и да заобичат някогашния " ислямист със прикрит дневен ред ".

 

Пламен Димитров
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР