Окаяно е състоянието на моста, който свързва Благоевград и село

...
Окаяно е състоянието на моста, който свързва Благоевград и село
Коментари Харесай

Една година жителите на Покровник обикалят по 10 км заради пропадане на мост

Окаяно е положението на моста, който свързва Благоевград и село Покровник, след наводнения в региона предходната година. Тогава мостът пропадна и остави няколко села без достъп до тях.

Кадри на структурата ни изпрати Стоян Славев.

Мостът е изцяло негоден, а той свързва освен село Покровник, само че и още 4 села с регионалния град. Засегнатите са към 5000 души. След наводненията незабавният ремонт на моста не е изработен. Хората са принудени да употребяват обходен маршрут, който доста удължава пътя им, съобщи bTV. 

„ Препятствията са доста. Обикаляме по 10 км дневно на едно отиване. Проблемът е от една година. Днес означаваме тази годишнина, забравихме обаче шампанското “, пошегува се Стоян Славев пред bTV.

„ Нищо не се случва. Мостът трябваше да се бутне и да се направи отначало. Знаем, че тръбата за газ, която зарежда града, е захваната за моста и би трябвало да се реалокира, което коства половин милион лв.. Паркираме от едната страна на моста, прекосяваме пешком през него, и от другата страна се качваме във втора кола “, описа още той.

„ Ако падне този мост, както е хваната тръбата за него, в случай че има приключване на газ и пламне една искра, ще се стигне до огромна детонация “, предизвести Стоян Славев.

Кметът на село Покровник изясни, че преди два месеца е получил увещание за сключване на контракт, финансирането е обезпечено и би трябвало да стартира същинското строителство. Направени са сондажи, само че строителството към момента не е почнало. 

Кога ще се стигне до него, жителите на Покровник чакат да схванат след празниците. 

От община Благоевград обясниха пред bTV, че ремонтът ще стартира при започване на новата годината, а среща за него следва на 4 януари. Зам.-министърът в МРРБ Николай Шушков също удостовери това.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР