Оживени дебати сред съветниците по време на заседанието на ПК

...
Оживени дебати сред съветниците по време на заседанието на ПК
Коментари Харесай

Общината помага на Тубдиспансера да си плати дълговете съм НАП и Енергото

Оживени диспути измежду съветниците по време на съвещанието на ПК " Финанси и бюджет " във Варна провокира финансовото положение на Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести – Варна.

В рамките на съвещанието стана ясно, че общината не може да покрие всички отговорности на лечебното заведение, които все още възлизат на над 421 000 лева Членовете на комисията пожелаха от шефа на Тубдиспансера доцент доктор Христо Ганчев до съвещанието на Общинския съвет да показа информация за размера на отговорностите за заплати на личния състав за месеците ноември и декември 2018 година

На този стадий компромисен вид е със средства от общинския бюджет да бъдат покрити задълженията на здравното заведение към Национална агенция за приходите и Енерго-Про в размер на 147 529,74 лева и отговорностите за заплати за последните два месеца на предходната година. С държавната дотация в размер на 93 000 лева, която здравното заведение чака да получи, ще бъде изплатена друга част от възнагражденията.

Окончателното решение с каква сума да се подкрепи Тубдиспансерът ще бъде взето на съвещанието на Общинския съвет, планувано за 24 и 25.04.2019 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР