Ожесточени боеве се водят за контрола над центъра на Бахмут

...
Ожесточени боеве се водят за контрола над центъра на Бахмут
Коментари Харесай

Ожесточени сражения в централната част на Бахмут

Ожесточени боеве се водят за контрола над центъра на Бахмут в Източна Украйна - най-продължителната и кървава борба по време на нашествието на Москва, оповестиха съветските и украинските сили.

Украйна съобщи, че съветската наемническа формация " Вагнер ", която твърди, че води офанзивата на Москва за индустриалния град, напредва в града, който от месеци е епицентър на боевете.

" Щурмовите елементи на " Вагнер " на предват от няколко направления, пробвайки се да пробият отбранителните позиции на нашите войски и да се придвижат към центъра на града ", обявиха украинските военни на утринен брифинг.

" В яростните сражения нашите бранители нанасят обилни загуби на врага ", допълниха от там.

Анализаторите не са единомислещи във връзка с стратегическото значение на Бахмут като боен трофей, само че градът закупи значим политически статут, като и двете страни вложиха обилни запаси в битката.

Ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин също призна, че силите му се сблъскват с решителна опозиция, до момента в който се пробват да открият надзор над центъра на града.

" Ситуацията в Бахмут е сложна, доста сложна. Противникът се бори за всеки метър ", съобщи Пригожин в обява в обществените мрежи.

" Колкото повече се приближаваме към центъра на града, толкоз по-трудни стават сраженията и толкоз повече артилерия има... Украинците хвърлят безкрайни запаси (в боя) ", сподели Пригожин.

Украйна съобщи, че тактиката ѝ със отбраната на Бахмут е да понижи способността на Русия да стартира по-нататъшна атака през идващите месеци и да завоюва време, с цел да приготви опита си да си върне територията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР