Ожесточени боеве избухнаха днес между сирийски правителствени сили и турски

...
Ожесточени боеве избухнаха днес между сирийски правителствени сили и турски
Коментари Харесай

Ожесточени боеве избухнаха между сирийски и турски войски в Северна Сирия

Ожесточени боеве избухнаха през днешния ден сред сирийски държавни сили и турски войски в Северна Сирия, заяви АП.

Няколко души са ранени, в това число оператор на държавната сирийска телевизия съгласно САНА и организацията Сирийски център за наблюдаване на човешките права. Центърът и кюрдската осведомителна организация Хауар оповестиха, че измежду ранените са и сирийски генерал-майор и полковник.

Сблъсъците са станали в село Ум Шайфа покрай град Рас ал Айн, завзет предишния месец от ръководените от Турция сили, и са били употребявани тежки картечници съгласно САНА.

На 9 октомври Турция предприе военна интервенция в Североизточна Сирия против кюрдските Сили за отбрана на народа, обсъждани от Анкара като терористична организация и сирийско отклонение на незаконната Кюрдска работническа партия /ПКК/. Кюрдските бойци приканиха сирийската войска да спре турската атака.

Сирийският център за наблюдаване на човешките права съобщи, че държавните сили са се отдръпнали от няколко региона, в това число Ум Шайфа, и са оставили кюрдските бойци да посрещнат сами офанзивите, в които са взели участие и турски дронове.

Сирийската държавна телевизия съобщи, че неин оператор е бил ранен при боевете, а съгласно центъра ранените са няколко души, в това число парамедик.

Днес турското министерство на защитата съобщи, че е записало осем нарушавания и офанзиви, осъществени от сирийските кюрди през миналото денонощие макар сепаративните съглашения за прекъсване на огъня, които Турция реализира с Русия и Съединени американски щати. То написа в профила си в Туитър, че бойците на сирийските кюрди са атакували с минохвъргачки, ракети и снайперистки огън, без да прецизира къде са били осъществени нападенията. Министерството не загатна нищо за боеве със сирийски държавни войски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР