Ожесточената битка за трофея Златна обувка продължава. Нападателят на Тотнъм

...
Ожесточената битка за трофея Златна обувка продължава. Нападателят на Тотнъм
Коментари Харесай

Битката за "Златната обувка": Кейн води на Меси, Роналдо далеч от първите 30

Ожесточената борба за трофея " Златна обувка " продължава. Нападателят на " Тотнъм " Хари Кейн води в класацията за топ стрелец със своите 21 попадения в британското състезание през сезона.

В класирането компактно след него с гол по-малко са Единсон Кавани и Чиро Имобиле. Лео Меси е четвърти, като изостава с 2 гола от водача в класацията.

Звездата на " Реал " Мадрид Кристиано Роналдо даже не попада в първите 30. Португалецът е отбелязал единствено 6 гола от началото на акцията.

В първата десетка проличава и името на Хонас, който се е разписвал в 23 случая, само че заради обстоятелството, че играе в португалското състезание и в частност " Бенфика ", заема седмата позиция. В Португалия попаденията в елитната лига се умножават по 1,5, до момента в който в четирите най-гледани шампионати коефициентът е 2. Затова и бразилецът е седми.

Десетката се запълва още от Мауро Икарди и Мохамед Салах (изравнено 5-то място, 18 гола), Левандовски е осми със 17 гола, а на равна девета позиция са Серхио Агуеро, Радамел Фалкао и нападателят на " Порто " Набил Фекир.

" Златната обувка " е печелена три пъти от българи: Петър Жеков през 1968г., Георги Славков през 1981г. и Христо Стоичков през 1990г. с подравнен резултат с Уго Санчес.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР