ОИЦ-Варна Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
ОИЦ-Варна
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Наградиха бизнес проекти на студенти от Икономическия университет във Варна

 ОИЦ-Варна Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Екипът на Областния информативен център-Варна беше хазаин на студентски конкурс за най-добре създаден бизнес проект по ограничения на Програмата за развиване на селските региони 2014-2020г. Свои разработки показаха студенти от IV и V курс от специалностите " Аграрна стопанска система “ и " Бизнес консултиране “ в Икономическия университет.

Жури в състав Виктория Николова – шеф на ОИЦ-Варна, доцент Гергана Славова от катедра " Аграрна стопанска система “ в ИУ и Юри Зарев от Националната работа " Съвети в земеделието “ избраха най-хубавите планове.

Първо място в състезанието завоюва Бетина Митилиян със своя план за основаване на лавандулови насаждения. Стопанството се намира в разградското село Пчелина, а упоритостта е с растението да бъдат засети 100 декара.

Второто място в състезанието си поделиха създателите на два бизнес проекта. Надежда Владимирова впечатли журито с концепцията си да сътвори съвременна конна база в Шумен, в която, с изключение на тренировки, да се организират и лечения за деца с увреждания. Проектът на Стефани Стефанова заслужи втората позиция поради положителното показване на концепцията да се сътвори произвеждане на био сапун с розово масло.

Таня Димитрова зае третото място. Тя показа бизнес проект за засаждане на поле с лофант. Предвижда се с билката да бъдат засадени 200 декара, които да се употребяват за паша на 100 пчелни фамилии. Добитият мед ще бъде предопределен за диабетно заболели.

Отличените студенти бяха наградени от ОИЦ-Варна, те ще получат и документи за присъединяване си в състезанието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР