ОИК Разлог се разпада. След оставката на председателката на ГЕРБ

...
ОИК Разлог се разпада. След оставката на председателката на ГЕРБ
Коментари Харесай

ОИК Разлог се разпада! Трудно е да се гласува освобождаването на кмета Кр. Герчев

ОИК Разлог се разпада. След оставката на председателката на ГЕРБ Елена Пандева, още един член на ОИК Разлог подаде оставка. Айше Дервиш от квотата на Движение за права и свободи, е подала оставката си и чака решение на ЦИК, която през вчерашния ден освободи Пандева. В ОИК Разлог има и смъртен случай, с което броят на членовете и, които няма да гласоподават, става 3.

Припомняме, че Върховен административен съд взе решение за предварително преустановяване на пълномощията на кмета на Разлог Красимир Герчев поради открит спор на ползи. Вероятно измамен, разложкият градоначалник се подписал като началник на план за възобновяване на учебно заведение, нещо което го вкарва в спор, защото е получавал заплащане и като кмет.

Около 5 000 лв. е взел кмета. След решението на Върховен административен съд следва ОИК да вземе решение. Председателят на комисията обаче напусна, напуща още един член и не се знае дали няма да има още оставки и комисията да не може да събере кворум, който да гласоподава освобождението на Герчев.

Процедурата в сходни случаи е извънредно тромава, тъй че не е ясно още какъв брой дълго Красимир Герчев ще е отпред на общината.

П. Попов


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР