Охрид. Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър

...
Охрид. Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър
Коментари Харесай

Вицепремиерът Красимир Каракачанов подписа Протокол за сътрудничество между България и Северна Македония в областта на борбата с трафика на хора

Охрид. Заместник министър-председателят по публичния ред и сигурността и министър на защитата и ръководител на Националната комисия за битка с трафика на хора Красимир Каракачанов подписа през днешния ден в Охрид Протокол за съдействие сред държавните управления на Република България и Република Северна Македония в региона на битката против трафика на хора. Това оповестиха от държавната осведомителна работа . От страна на Република Северна Македония документът бе подписан от Оливер Спасовски - заместител министър-председател и министър на вътрешните работи. Протоколът планува продан на информация и съдействие при подкрепяне жертвите на трафик.
Подписването стана по време на формалното посещаване на вицепремиера Красимир Каракачанов в Република Северна Македония по покана на неговия сътрудник Оливер Спасовски.
„ Протоколът е следващото съглашение сред двете страни след сключване на контракта за добросъседство през 2017 година Трафикът на хора е една тематика, по която европейските институции освен приказват, само че и доста правят, тъй като това е едно от закононарушенията против личността “, сподели пред публицисти вицепремиерът Красимир Каракачанов. Той напомни, че и до в този момент е имало съдействие в същата област сред двете страни, като то е било главно по линия на министерствата на вътрешните работи.
Вицепремиерът Красимир Каракачанов удостовери българската позиция в поддръжка на участието на Република Северна Македония в НАТО и Европейския съюз (ЕС). Българският вицепремиер счита, че още през есента ще имаме положителни вести за Република Северна Македония във връзка с нейното европейско участие - започване на договаряния. По думите му това е един развой, който ще продължи във времето, само че доста ясно ще очертае пътя на страната и нейната интеграция в европейската ценностна система и европейското семейство.
Вицепремиерът Красимир Каракачанов акцентира, че България не се отхвърля да подкрепя всички страни от Западните Балкани по пътя им за участие в НАТО и Европейски Съюз: „ Това е наша политика с ясното схващане, че когато сме едно огромно семейство, когато изповядваме обща ценностна система, когато имаме общи стопански ползи, ще бъде направена крачка за превъзмогване на всички тези проблеми, които са ни разделяли десетилетия “.
Вицепремиерът Каракачанов акцентира, че и държавното управление на Заев, и държавното управление на Борисов са създали за последните две години повече, в сравнение с всички останали държавни управления на двете страни за последните 20 години. Каракачанов беше безапелационен, че в лицето на българското държавно управление Република Северна Македония има другар, сътрудник и фактор, който ще подкрепя желанието й за европейска интеграция.
В българската делегация в Охрид участваха още заместник-министърът на правораздаването и заместник-председател на Националната комисия за битка с трафика на хора проф. Николай Проданов, Камелия Димитрова – секретар на Националната комисия, Ангел Ангелов – дипломат на Република България в Република Северна Македония.
По време на визитата бе извършена и среща с делегацията на Република Северна Македония, водена от Оливер Спасовски – заместител министър-председател и министър на вътрешните работи. В нея бяха включени държавният секретар Магдалена Несторовска, Сашо Тасевски – шеф на Бюрото по социална сигурност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР