Охрид. В понеделник в Охрид ще се състои възпоминателна сесия

...
Охрид. В понеделник в Охрид ще се състои възпоминателна сесия
Коментари Харесай

„Фокус“ : Кметът на Охрид почина внезапно

Охрид. В понеделник в Охрид ще се състои възпоминателна сесия на общинския съвет след неочакваната гибел на кмета на града проф. доктор Йован Стояновски, написа македонският „ Фокус “ .
Възпоминателната сесия ще се организира в огромната общинска постройка от 10 часа (11 българско време). На изключителното съвещание на община Охрид, свикано след неочакваната гибел на Стояновски, ще бъде взето единомислещо решение да бъде разгласен ден на печал на територията на общината. Съгласно решението, всички планувани събития от културен и занимателен темперамент ще бъдат анулирани.
Погребението на тялото на Стояновски ще се състои в 14 часа на градските гробища в Охрид.
На възпоминателната сесия и погребението са декларирали наличие видни персони от македонската политика и публичен живот, измежду които министър председателят Зоран Заев, който, както заяви пресслужбата на държавното управление, по този мотив е отменил наличието си на мероприятие за разкриване на сектор от пътя към България.
Кметът на Охрид проф. доктор Йован Стояновски умря в събота сутринта в кола за спешна помощ, на път към Центъра за сърдечни заболявания.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР