Охрид. Председателят на Народното събрание Димитър Главчев посети Охрид в

...
Охрид. Председателят на Народното събрание Димитър Главчев посети Охрид в
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев посети Охрид

Охрид. Председателят на Народното събрание Димитър Главчев посети Охрид в границите на двудневната си аудиенция в Република Македония. Той се срещна с кмета на града Никола Бакрачески. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.
" Охрид е прочут със своите забележителни естествени дадености и вие имате всички учредения и благоприятни условия да продължите да развивате своя град като съвременно и стопански устойчиво средище ", означи Димитър Главчев.
" Стараем се да превърнем Охрид освен в прелъстителен туристически и културен, само че и в развъртян административен център на страната ни ", съобщи Никола Бакрачески.
Сред тематиките на диалога бяха подписаният преди дни контракт за другарство, добросъседство и съдействие сред двете страни, както и идните избори за локална власт в Република Македония, които ще се проведат на 15 октомври тази година. Единодушно бе мнението, че би трябвало се работи за задълбочаване на директните ни контакти във всички области.
Димитър Главчев се поклони и сервира цветя на паметната плоча на починалите български туристи при нещастието с кораба " Илинден " на 5 септември 2009 година
Председателят на Народното събрание посети офиса на сдружението за Македоно-българско другарство в град Охрид. Ръководството на сдружението срещна Димитър Главчев със своята дейна активност.
Представителите на сдружението описаха за първия по рода си двудневен фестивал на българската просвета и фолклор, извършен преди месец в Охрид. Във фестивала са взели участие над 300 артисти и танцьори от цяла България. От сдружението сложиха също по този начин и въпроса за определяне на директна въздушна линия София – Охрид.
Димитър Главчев приветства напъните им за задълбочаване на контактите сред жителите на двете страни.
Председателят на Народното събрание посети манастирския комплекс „ Св. Наум ” край Охридското езеро.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР