Охрид. Правителствата на Зоран Заев и Бойко Борисов са направили

...
Охрид. Правителствата на Зоран Заев и Бойко Борисов са направили
Коментари Харесай

Kрасимир Каракачанов: Правителствата на Заев и Борисов за две години направиха повече от всички останали за 20

Охрид. Правителствата на Зоран Заев и Бойко Борисов са създали повече за две години повече, в сравнение с всички останали държавни управления в Скопие и София през последните двадесет години, сподели през днешния ден в Охрид вицепремиерът и министър на защитата на България Красимир Каракачанов, представен от македонският ефирен канал “Нова ТВ “ .
Отговаряйки на въпроси на публицисти след подписването на Протокола за съдействие в региона на битката с трафика на хора с министъра на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски, Каракачанов акцентира, че учените и преподавателите би трябвало да намерят решения в посока поощряване на добросъседските връзки и съдействие в бъдеще.
„ Македония има в лицето на България другар, сътрудник и фактор, който ще поддържа стремежите й за интеграция в Европейски Съюз “, сподели Каракачанов.
Що се отнася до Смесената македонско-българска експертна комисия по исторически и просветителни въпроси, Каракачанов сподели, че тя си прави работата и нещата вървят в вярната посока.
„ Нямаме какво да разделяме в историята и да дефинираме несъгласията сред двете страни. Но това е тематика, която, както е известно, има своето въздействие както в българското, по този начин и в македонското общество. Разбираме се и без преводач, само че този въпрос към момента изисква решение, тъй като основава напрежение сред хората. Считам, че процесът е в вярната посока и би трябвало да оставим историците да работят за хармонизиране на позициите, добави Каракачанов.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР