Охрид. Много съм разочарована от поведението на България, техният егоизъм

...
Охрид. Много съм разочарована от поведението на България, техният егоизъм
Коментари Харесай

Словенски евродепутат: Разочарована съм от егоизма и себичността на България

Охрид. Много съм разочарована от държанието на България, техният нарцисизъм и себичността им са извънредно неправилни и безотговорни. Надявам се, че ще успеем да убедим България какъв е залогът и да реализираме компромис и съглашение, тъй като не можем да застрашим бъдещето на прилежаща страна поради националния интерес или поради политическите точки в народен проект, което се случва през днешния ден, споделя Таня Файон, евродепутат от Словения и мощен покровител на европейските вероятности на Западните Балкани, представена от скопския вестник “Независен “ .

„ Времето е значимо за нас, не всичко е изгубено, не желая да бъда черноглед, реалист съм, само че би трябвало да вървим напред, тъй като едно нещо ми е ясно - Западните Балкани постоянно са били част от Европа. Споделяме континента и световните провокации. Нуждаем се един от различен, с цел да се борим дружно и да запазим континента мощен и единен, сподели Файон в изявление за „ 360 степени “ в коридорите на „ Преспанския конгрес за разговор “ в Охрид, разяснявайки новия спор с България.

Файон показва удовлетворение, че Словения е трансформирала Западните Балкани в един от целите на шестмесечното си председателство на Европейски Съюз.

„ Подкрепям амбициозната стратегия, която може да бъде допустимо най-хубавият излаз и се надявам, че благодарение на всички европейски сътрудници ще успеем да стартираме договаряния със Северна Македония и Албания и да осъществим обещаното преди три години - либерализиране на визовия режим за Косово. По някакъв метод да се свържат още веднъж бизнесът, стопанската система, контактите сред хората, да се възвърне доверието освен в района, само че и в институциите и в Европейски Съюз. Искам да видя приятелите си от Западните Балкани като част от полемиката за бъдещето на Европа. Опитваме се да реализираме това в Брюксел, в Европейския парламент. Разискванията с гражданското общество, с жителите не престават и е срамно да се види, че Западните Балкани не са включени. Това е опция в действителност да покажем, че всички сме част от този континент и би трябвало да обсъдим бъдещето си дружно, споделя евродепутатът Таня Файон.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР