Охранителят, който счупи ръката на онкоболен мъж заради медицинската му

...
Охранителят, който счупи ръката на онкоболен мъж заради медицинската му
Коментари Харесай

Охранителят, който счупи ръката на онкоболен, не се чувства виновен

Охранителят, който счупи ръката на онкоболен мъж поради здравната му маска пред банка в Сливен, не се усеща отговорен. Това споделиха родителите му пред БТВ.

Експерт в областта на частната защита изясни, че потреблението на мощ се употребява единствено в крайни случаи.

Специалистите от бранша са на мнение, че охранителят в банката е трябвало да предприеме редица дейности преди да употребява мощ. Татяна Иванова прави уточнението, че мнението ѝ е единствено на база информацията, изнесена в медиите.

„ Ако лицето е отказало да смъкна маската за миг, с цел да се откри идентичност, тогава е трябвало да повикат чиновник на банката, с цел да се изпълнят разпоредбите на вътрешния ред. Ако и тогава се основават спомагателни напрежения, към този момент е трябвало да го задържат и да повикат полицията, това е по закон”, посочи доктор Татяна Иванова, Индустриален клъстър „ Сигурност”.

Жертвата Валентин Димитров твърди, че е влизал с защитна маска в други банки и за първи път има проблем.

„ И аз си споделям: „ Този човек можеше да изиска персоналната ми карта, да смъква за секунда маската, да се обърна към камерата, да ме види, отново да я сложа и да си вляза. Той това не се сети да направи”, съобщи Валентин Димитров.

Охранителят, който е някогашен служител на реда, разказал на родителите си, че мъжът го нападнал първи и по тази причина взел белезници.

„ Не мога да си помисля да посегна на някой, силата я няма никаква, аз съм една кукла на конци”, разяснява Валентин Димитров.

57-годишният мъж твърди, че откакто гардът счупил ръката му, лежал пред банката близо час.

От банката оповестиха, че физическата защита в банковите клонове е предоставена посредством контракт на външна охранителна компания, лицензирана по Закона за частната охранителна активност и допълват, че в обектите им не се позволяват лица с облекло и движимости, прикриващи самоличността им и създаващи причина за затруднено идентифициране.

Служители на банката не са взели участие в спора и не са давали указания за потребление на физическа мощ, приключват от финансовата институция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР