Охранителните камери на гражданското летище „Пловдив” и на военната 24-а

...
Охранителните камери на гражданското летище „Пловдив” и на военната 24-а
Коментари Харесай

Камери са запечатали ужаса с авиокатастрофата на хеликоптера в авиобаза "Крумово"

Охранителните камери на гражданското летище „ Пловдив” и на военната 24-а Авиобаза „ Крумово” би трябвало да са снимали рухването на хеликоптера Ми-17, написа " Монитор ".

Машината падна на към 200 -300 метра от полосата на летище „ Пловдив”, като се е намирала в подготвителната зона на военните. Това място попада в обсега на охранителните камери както на 24-а Авиобаза и евентуално на тези от гражданското летище.
На съдбовния 11 юни вечерта машината е изпълнявала подготвителен полет – зависване за способа „ бързо въже”, когато към 20,30 часа, се случва непоправимото. Въртолетът се срутва от към 20-30 метра височина за 1-2 секунди към земята и се разрушава. При конфликта си със земята двамата летци – командирът на екипажа Пламен Пантилеев и вторият водач Стоян Неделчев умират на място.
Като по знамение оцелява бордният механик Алексей Каменов, който е имал шанс да се намира в задната част на въртолета. Той е навивал лебедката, с която се пуска бързото въже и по тази причина не е бил на обичайното си място сред двамата водачи в предната част на машината. Записите от охранителните камери най-вероятно към този момент са конфискувани от проверяващите, допуснаха сътрудници на починалите водачи.
Погребението им ще бъде в петък от 10 часа на Централните гробища в Пловдив, когато ще стартира поклонението пред тленните остатъци на водачите. Посмъртно те са създадени в майори, излиза наяве от обява в страницата на Военновъздушни сили във фейсбук.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР