Охранителни камери в Украйна документираха поредното военно престъпление на руските

...
Охранителни камери в Украйна документираха поредното военно престъпление на руските
Коментари Харесай

Видео от Украйна показва как руски войници застрелват цивилни в гръб

Охранителни камери в Украйна документираха следващото военно закононарушение на съветските окупатори, които започнаха пълномащабна война против Украйна на 24 февруари.

На фрагментите се вижда по какъв начин съветските бойци прострелват в тил двама цивилни, които не са въоръжени, а дори секунди преди този момент са им дали цигари. Си Ен Ен разгласява видеото, което е снимано на 16 март в предградие на Киев. След началото на нашествието съветската войска се опита да стигне до Киев, само че беше разгромена от украинските сили и избяга назад към Русия и Беларус.

В продължение на седмици обаче съветските окупатори тероризираха локалното население, извършвайки ужасяващи военни закононарушения против невъоръжени цивилни. Такъв е казусът с въпросните фрагменти, снимани в автокъща до автомагистрала, водеща към Киев. Група съветски бойци идва в автокъщата и претърсва усърдно двама чиновници за оръжия (единият е притежател, другият е охранител). Двамата украинци не са въоръжени и дори дават цигари на съветските бойци. Двамата украински жители беседват с съветските бойци, след което се отдалечават. В този миг, в тил, съветските бойци откриват пукотевица по тях, без никакъв претекст.

Единият от украинците умира на място. Другият е тежко ранен и съумява да се върне до охранителната кабинка, откъдето се обажда за помощ на украински бойци и доброволци от региона. При идването им обаче те го откриват мъртъв, откакто е изгубил голямо количество кръв. На фрагментите от охранителните камери се вижда също по какъв начин съветските бойци, по остаряла своя традиция, мародерстват и разграбват всичко, което виждат. Си Ен Ен оповестява, че от кабинета на основния прокурор на Украйна Ирина Венедиктова са почнали следствие по случая. Вече има документирани над 10 000 случая на военни закононарушения, осъществени от съветските войски в Украйна. В Киевска област съветските окупатори убиваха наред цивилни, изнасилваха деца и дами, и разграбваха домовете на локални жители.

* Предупреждение: видеото съдържа подиуми на принуждение, не се предлага за лица под 18 година



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР