Охранителни камери ще следят за реда в парковете на Велико

...
Охранителни камери ще следят за реда в парковете на Велико
Коментари Харесай

Охранителни камери ще следят за реда в парковете на Велико Търново

Охранителни камери ще наблюдават за реда в парковете на Велико Търново. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

Закупуването на устройствата за видеонаблюдение е заложено в капиталовата стратегия на общината за 2019 година, която следва да бъде гласувана от Общинския съвет в края на месеца. Поетапно ще бъдат обхванати 10 зони за спорт и отдих в града, а точните места за разполагане на камерите ще бъдат съгласувани с органите на реда.

Устройствата ще бъдат включени към системата за видеонаблюдение на Велико Търново, с което последната ще бъде разширена. От предходната година в Старата столица работят близо 40 снимачни устройства, които са сложени на основни места и разрешават детайлно снимане както нощем, по този начин и при неприятни метеорологични условия.

Видеонаблюдението обгръща входовете и изходите на града, петнадесет от кръстовищата както в централната част, по този начин и в кварталите, новите спортни обекти за публично прилагане и други За гарантиране на сигурността и реда над 150 камери работят и в 36-те обитаеми места от общината. Те са инсталирани в централните елементи, по входовете и изходите на селищата.

И през актуалната година ще бъдат обезпечени средства за осъвременяване на системите за видеонаблюдение в селата и за усъвършенстването им. Сигналът от всички устройства – както във Велико Търново, по този начин и в обитаемоте места, постъпва в действително време в два контролни центъра. Единият се намира в постройката на общината, а другият – в районното полицейско ръководство. Към тях ще предават и бъдещите камери в парковете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР