Охранителна полиция проверява всички товарни автомобили, пътуващи от Северна към

...
Охранителна полиция проверява всички товарни автомобили, пътуващи от Северна към
Коментари Харесай

Специален контрол на Шипка и Прохода на Републиката заради африканската чума

Охранителна полиция ревизира всички товарни коли, пътуващи от Северна към Централна България за нерегламентира транспорт на месо и фуражи, по отношение на африканската чума по свинете. Пунктовете са денонощни и се намират на проходите Шипка и този на Република, съобщи БГНЕС.
Целта на инспекциите е да не бъде позволено разпространяване на болестта. Работи се и по сигнали за нерегламентирани борси на месо, екипи от полиция и ветеринарни лекари ревизират за нередностите.
От 5-ти август стартират инспекциите по частните стопанства вид " заден двор ”, всички нерегистрирани свине ще бъдат умъртвени.
От Агенцията по храните приканват хората да стартират да колят свинете в задните си дворове, както и припомнят, че месото би трябвало да премине термична обработка.
По-рано през днешния ден от БАБХ потвърдиха ново огнище на африканска чума при домашни прасета в област Видин в персонално стопанство, в което се отглежда една свиня, в квартал Нови път, град Видин. Така огнищата в цялата страна станаха към този момент 22.
Междувременно, в Добричка област започнаха да колят свине в региони, където има свинекомплекси. Такъв е казусът със село Козлодуйци. Там всички домашни свине са изклани, като се изключи едно, чийто притежател сега не е в селото.
Какви нови ограничения разгласи страната за битката с африканската чума - научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР