Охранителите от НСО стават част от семейството на Доган и

...
Охранителите от НСО стават част от семейството на Доган и
Коментари Харесай

Бивш служител на НСО: Гардовете на Доган са част от семейството му! Трябва гражданството на поругалия трибагреника да бъде отнето

Охранителите от НСО стават част от фамилията на Доган и в парцела му са си като у дома. Затова може да се каже, че това не са чиновници на Националната работа за защита, а хора от кръга му, сподели в „ Тази заран “ по bTV полк. Николай Марков за екшъна в парк Росенец край морските сараи на Сокола.

„ Познавам всички чиновници на НСО. Някои от тези момчета, които виждаме на фрагментите, не бяха преди част от защитата на Доган, други са по-отрано “, съобщи полковникът, който е някогашен чиновник на НСО.

На въпроса по този начин ли наподобяват чиновниците на НСО, както на фрагментите от екшъна в парк „ Росенец “ той отговори, че това е най-хубавият им тип.

„ Допуска се от страната по този начин да наподобяват чиновниците от системата за национална сигурност. Нещата са доста зле. Тези хора в този тип не бих ги приел като охранители даже на черешова градина “, възкликна Марков. 

„ Поне от 25 години те са с къси гащички, револвери и чехли. Всички, които работят там (б.а. в сарая), получават и в допълнение заплащане “, посочи той. 

" Щом са там момчетата, и Доган е в постройката ", разясни полковникът. 

„ Председателят на Комисията за надзор на службите (б.а. Димитър Лазаров, който също бе посетител в " Тази заран " преди него) се опита да вкара в подвеждане народа. По-големи нелепости от тези, които сподели, не бях чувал, тъй като нищо не е правилно. Той твърди, че президентът управлявал, че имал такива пълномощия. Това са безспорни лъжи и нелепости “, съобщи полк. Марков. 

„ Това, че шефът на парламентарната комисия се пробва по този високомерен метод да вкара в подвеждане всички, демонстрира низостта, до която са изпаднали институциите в страната “, разяснява той.

„ Според Закона за НСО президентът има право единствено да назначава и да освобождава началника, да утвърждава главните структури и да удостоява офицери с висши звания. Това е целият надзор. В Конституцията даже е записано, че Министерския съвет реализира националната сигурност. Президентът няма отговорност да се занимава с тези неща. В комисията, която би трябвало да реши кой да бъде охраняван от НСО, влизат шефът на службата, началникът на ДАНС и основният секретар на Министерство на вътрешните работи. Решението е общо, а в случай че някой от тримата не е склонен, в протокола се загатва и най-после министър председателят има последната дума.  Крайната отговорност е негова, а не на комисията “, акцентира той.

След като водещият Антон Хекимян го пита какво е почувствал, когато е видял по какъв начин един от чиновниците на НСО хвърля знамето в храстите, полковникът възкликна, че такива хора пораждат у него експанзия. 

„ За длъжностно лице, изключително даже е военизирано, решението е единствено едно - да се лишава българското поданство. Няма потребност от вътрешни инспекции от НСО. Знаете ли какво съставлява това? Генчо, Пенчо и Атанас се събират, с цел да решат, а нито един няма юридическо обучение. Те питат какво е станало и по какъв начин, пишат ненужни нелепости в листчета. Този случай е за прокуратурата. Това е поругаване на националния знак. Престъпление е. Във военни времена се разстрелват такива хора. Това са знаци на държавността, които не се пипат от никого. Не съм видял мутра да поругае знамето “, добави той.

„ Румен Радев да спре с празните приказки! Действията на чиновниците на НСО демонстрират отношението на политиците към жителите. Нямате визия като офицер каква експанзия изпитвам към този човек. Знаете ли българският народ по какъв начин се усеща като видя по какъв начин захвърля триколюра в храстите? Какво е направил Христо Иванов, като го е забил? Страшно ли е да стои знамето на българския бряг? “, попита риторично офицерът. 

„ Това са хора, хванати с търмъка и влачени отнякъде, в НСО. Те нямат военно обучение. Кой носи отговорност за съществуване на убийци в службата за защита? Има закони. Не би трябвало да позволявате на политици да приказват нелепости и да внушават лъжи на хората!. Да ви напомня ли по какъв начин протестиращите медицински сестри бяха бутани и началникът на НСО щеше да падне от прозореца дружно една от тях? В член 8 на Закона за националната работа за защита е записано, че пълномощията на началника на НСО се приключват предварително от президента на Република България при дейности, които накърняват престижа на службата. Какви повече пълномощия желае? Престижът е накърнен, а той слага политическия въпрос дали трябвало Пеевски и Доган да имат защита или не. Той няма данни за какво те се пазят “, сподели още полк. Марков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР